Hava Durumu

Davutoğlu’nun yolu açık olsun

Yazının Giriş Tarihi: 13.07.2015 07:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.07.2015 07:43
Bugün Başbakan Ahmet Davutoğlu koalisyon görüşmeleri için yola çıkıyor. Bayrama kadar ilk tur tamamlanacak.
Davutoğlu’nun programı önceden belirlenmişti. Buna göre Ahmet Davutoğlu, bugün  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile ise yarın saat 14.00’te bir araya gelecek. Davutoğlu, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ile de çarşamba günü saat 11.00’de buluşacak.
Herkesin bildiği gibi 7 Haziran seçimlerinin ardından, ortaya çıkan tabloda toplum 12 yıldır ülkeyi tek başına yöneten AK Parti’ye tek başına hükümet kurma yetkisi vermedi. Ama AK Parti’yi yüzde 41 oyla yine birinci parti yaptı.
Niyet okuyucular gibi, sonuç okuyucu analistlerin büyük çoğunluğu toplumun verdiği mesajı bir büyük koalisyon olarak algıladı. Çok yanlış bir değerlendirme de değildi.
Ülkenin kutuplaştığı ortamda bu iki kutbun bir araya gelerek geçici değil, kalıcı bir ortaklığı, uzlaşma kültürü ile hayata geçirme başarısı göstermesine gerçekten toplumumuzun gereksinimi var. 
Ben AK Parti ve CHP’nin kuracağı uzun soluklu bir koalisyonun zor ama bir o kadar da zorunlu olduğuna inanıyorum. Bu zor işi Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu arkadaşlarını ve tabanlarını ikna edip, başarırlarsa ülkenin rahat bir dönem geçireceğine inanıyorum.
Kutupların asgari müştereklerde ülke çıkarları doğrultusunda bir araya gelmesi önemlidir.
Diğer tabloda AK Parti  ve MHP koalisyonuna ise çözüm sürecini tıkayacak, ülkeyi daha çok gerecek bir koalisyon olarak bakıyorum.
Tüm bunların dışında Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu için de, AK Parti ve CHP koalisyonunu birer çok önemli fırsat olarak görüyorum.
Çünkü Davutoğlu için, 2011 yılındaki yüzde 50 oy sonrası AK Parti’nin kimine göre bozulan fabrika ayarlarına , Mehmet Ali Şahin’e  göre karbüratör temizliği ve egzozdaki çatlak seslerin düzeltilmesine fırsat sağlayacağı kanaatindeyim.
Kılıçdaroğlu içinse yıllardır iktidar yüzü görmemiş bir partiyi iktidara taşıma fırsatı ve kendi içindeki çok renkliliği ve çok sesliliği bir bağlamda daha sağlıklı birleştirme fırsatı olduğunu düşünmekteyim.
Ahmet Davutoğlu’na ve liderlere kolay gelsin.

Yedi ölümcül sosyal günah

Başrollerini Brad Pitt, Morgan Freeman ve Gwyneth Paltrow’un oynadığı Yedi /Seven filmini büyük bir heyecanla izlemiştik.  Hıristiyanlık inancındaki 7 ölümcül günah olan “Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü, Kıskançlık, Oburluk, Yıkıcılık ve Tembellik” günahlarını işleyenleri kendi vahşi yöntemleriyle öldüren bir  seri katil ve onun peşindeki iki polis dedektifinin çabalarını konu alıyordu film.
Tüm yaşantısını ülkesinin bağımsızlığı için feda eden Gandi’nin de yazdığı 7 ölümcül sosyal günah listesini bir dostum göndermiş. Paylaşmak istedim:
“İlkesiz siyaset, Emeksiz zenginlik, Vicdansız haz, Niteliksiz bilgi, Ahlaksız ticaret, İnsaniyetsiz bilim, Özverisiz ibadet”

Marmarabirlik yine rekor kırdı

Ülkemizin en büyük zeytin kooperatifi olan Marmarabirlik alanındaki sahip olduğu rekorları kırmaya devam ediyor. 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçtiğimiz yıl 36 bin 200 ton ürün satışıyla tarihinin en yüksek satış rakamına ulaşan Marmarabirlik’in, haziran ayında 5 bin ton ürün satışıyla yeni bir rekora imza attığını açıkladı. Asa, şöyle devam etti:
“İlk 6 ayda 19 bin tonu aşan ürün satışıyla 40 bin tonluk yıl sonu hedefimize de bir adım daha yaklaştık.” 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.