Hava Durumu

DMD 7. Ulusal Piyano Günleri

Yazının Giriş Tarihi: 21.03.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 07:17
1994 senesinde Prof. Dr.Murat Çizakça tarafından “Çizakça Çok Sesli Oda Korosu’’ kurulur. Yönetimini 1996 senesinde Leyla Çizakça, Parkan Sanlıkol ve Sezan Kaya üstlenir. 
2002 senesinde Çizakça okulları kapanınca Nilüfer Belediyesi’nde, “Nilüfer-Çizakça Çok Sesli Korosu’’ olarak çalışmalarını sürdürür. 2006 yılında koristlerin sponsorluğunda topluluk ‘’Dünya Müzik Dostları’’ adıyla “Çizakça Çok Sesli Korosu” olarak çalışmalarına devam eder. Koro yönetimi Parkan Sanlıkol, Sezan Kaya ve Serdar Alnıaçık tarafından sürdürülür.
Eylül 2009 tarihinde BBB Yerel Gündem 21 Genel Sekreteri Tahsin Bulut’un teşviki ile A. Zekai Evin, F. Sezan Kaya, Erdoğan Özekin, H. Parkan Sanlıkol, Fethiye Sanlıkol, Meltem Mısırlıoğlu, Serdar Alnıaçık’ın kuruculuğuyla “Dünya Müziği Derneği” (DMD) doğar. “Çizakça Çok Sesli Korosu”nun faaliyetleri ile dernek çalışmalarına başlanır. 
DMD’nin geleneksel etkinliği 7. Ulusal Piyano Günleri  adıyla 15-17 Nisan’da düzenleniyor. Başvurular 23 Mart‘ta bitiyor.

SİAD’lar tek ses


Bursa’daki SİAD’lar tırmanan terör olaylarını kınamak için bir araya geliyor. BUSİAD’ın önderliğindeki bu etkinlik yarın gerçekleşecek.
Yarın saat 10.00’da Almira Otel Şehrazat Salonu’nda (7. Kat) yapılacak toplantıya kentimizdeki SİAD’ların temsilcileri bir araya gelerek ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Öğretmen okulları 168 yaşında


Öğretmen okullarının 168.yıldönümü Eğitim Araçları Salonu’nda kutlandı.
Bursa İli Eğitim Hizmetlerine Yardım ve Eğitimi Geliştirme Derneği ‘nin düzenlediği, dernek başkanı Zeki Baştürk’ün yönettiği ‘’Geçmişten Günümüze Öğretmen Sorunları ve Çözüm Önerileri’’  paneline şu isimler katıldı:
“Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona, Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur ve Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu”



 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.