Hava Durumu

Doğan Ersöz anıldı

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2017 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2017 07:47

Bir dönemler Bursa'nın en etkin ailelerinden birisi Ersöz Ailesi'ydi. Yenişehir kökenli bu aile de baba Burhanettin Ersöz, ülkemizdeki en modern un fabrikasını Bursa'da kurdu. Ardından Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin yapım kararını alan BTSO Meclisi'nin üyesi ve daha sonra da BTSO Yönetim Kurulu üyesiydi.
Büyük oğlu Doğan Ersöz de Bursa'ya ve Anadolu'ya önemli izler bırakan bir kişiydi. TÜSİAD'dan sonra ülkemizin ikinci SİAD'ı olan BUSİAD'ı 1978'de kurduğunda Anadolu'da kurulmuş ilk SİAD oldu. Ve kendinden sonra kurulan tüm SİAD'lara da model oluşturdu.
Zamanının ötesinde yaşayan ve çevresine her açıdan model olan bu değerli insan 1994 yılında 19 Aralık'ta aramızdan ayrıldı. Vefat ettiği gün Bursa'daki tüm medyayı BUSİAD yönetim kurulu üyeleri ile dolaşmış ve çalışmalarını aktarmıştı. Meğerse o ziyaretler adeta bir veda ziyaretiymiş.


Doğan Ersöz aramızdan ayrılalı 23 yıl oldu. Bu süreçte her 19 Aralık'ta ailesi, dostları ve BUSİAD üyeleri onu kabri başında anıyor.
Bu yıl da anıldı. Aynı günün akşamı da Hilton Otel'de aynı zamanda BUSİAD Başkanı olan damadı Günal Baylan'ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte benim kaleme aldığım Kurucu Başkan Doğan Ersöz kitabının lansmanı yapıldı. Lansman ardından da Bursa Akademi Orkestrası, Fazıl Say'ın şarkılarından oluşan bir konser verdi. Gece kokteyl ile sona erdi.
Bir kez daha Doğan Ersöz'ü rahmetle anıyorum.

Yükümlüler meslek sahibi oldu

Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Bursa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Garsonluk (Servis Elemanı) kursuna katılan yükümlüler sertifikalarını aldı.
Bursa Lokantacılar Odası'nın destekleriyle 48 saat süren eğitimde 12 kursiyer eğitim aldı. Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün Aralık Projesi kapsamında düzenlenen eğitimin sonunda kursa katılanların sertifikaları Halk Evi Basın Toplantı Odası'nda düzenlenen törenle dağıtıldı.


Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Cumhuriyet Başsavcıvekili Sinan Sezer, Bursa Lokantacılar Odası Başkanı Arif Tak, Bursa Denetimli Serbestlik Müdürü Fatih Sancak, Nilüfer Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Seden Bozbey, Nilüfer Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Bircan Uysal, eğitmenler Abdullah Vatansever ile Fatma Korkut katıldı.
Ben öncelikle böyle önemli bir projeyi hayata geçirerek gerçekten sosyal sorumluluk anlamında büyük bir değer yaratan bu iki güzide kurumumuzu kutluyorum.
Nice benzer projelere diyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.