Hava Durumu

Doruk Yıldırım Hastanesi dünya standardında

Yazının Giriş Tarihi: 17.03.2015 06:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.03.2015 06:53
Doruk Hastaneler Grubu’nun Yıldırım’ın ilk özel hastanesi ve akıllı bina teknolojisine sahip ilk sağlık kuruluşu olan Doruk Yıldırım Hastanesi, sağlık hizmetleri standartlarında dünyaya akredite oldu. 
Dünyada global sağlık hizmetleri JCI Sertifikasyonu adı verilen bir uluslararası sertifikasyonla belgelendiriliyor. Bu belgelendirme kapsamında hasta güvenliği,  tesis güvenliği, enfeksiyonların önlenmesi, sağlıkta yanlış uygulamaların önlenmesi, hasta ve yakınlarının korunması, bilgilendirilmesi, kişisel hak ve gizliliklerin korunması, sağlık hizmetlerinin kesintisiz takibi ve geliştirilmesi gibi  çeşitli kriterlere bakılmakta.
Bir süredir JCI sertifikasyonu içinde denetimden geçen  Doruk Yıldırım Hastanesi, JCI Sertifikasyonu’nu almaya hak kazandı. Dünyanın 64 ülkesinde 736 sağlık kuruluşu, bu standarda sahip. JCI, 1951 yılından beri dünyada 15 bin hastaneyi denetlemekte.
Doruk Yıldırım Hastanesi’nin 24 Aralık 2014 tarihinde JCI akreditasyonuna kabul edildiğini vurgulayan; Doruk Sağlık Grubu Medikal Direktörü Op. Dr. Mustafa Esgin, “ 16 yıldır Bursa’nın hastanesi olabilmek için 7/24 çalışıyoruz. Uluslararası sağlık turizminde iki yıldır başarılı bir grafik ortaya koyduk. JCI akreditsyonu ile Balkan ve Ortadoğu ülkelerinin vatandaşlarının kurumumuzu daha yoğun şekilde tercih etmeleri öngörülüyor. Haziran ayından itibaren sağlık grubumuzun Nilüfer Hastanesinin inşaat süreci başlayacak. Yine şehrin gurur duyacağı, Bursa’nın en büyük özel hastanesi’ni Doruk Sağlık Grubu olarak biz yapacağız” dedi.
Doruk Hastanesi’ni kutluyorum.

Özkan İrman ve kitapları

Özkan İrman, Bursalı bir sanayici. Bursa’nın markalarından biri olan Minteks’in sahibi. Özkan İrman’ın tüm çocukluğu babasının Pirinç Han’daki mezeci dükkanında, mezeci çıraklığı yaparak geçmiş. 
O dönemler onu öyle etkilemişti ki, o handaki çocukluk anılarını Pirinç Hanı isimli bir kitapta toplamış. Bu kitabı ve diğer kitabı olan “Ortak Hadi,  Gel Batalım” kitabını geçtiğimiz hafta sonu okudum. İkisini de çok başarılı buldum. 
Özellikle Pirinç Hanı kitabını çok beğendim. Kitap finalindeki dip not her şeyi değiştiriyor. Ama hayal ettiği Pirinç Han harikaydı. Tam bir hayat okulu gibiydi. 
Diğer kitabında ise mesleki deneyimlerini bir bağlamda paylaşıyor. 
Ben bu tür kitapları çok önemsiyorum. Kayıt altına alma alışkanlığı olmayan toplumumuzda, bir dönemin, bir noktasının kayıt altına alınması çok önemlidir.
Özkan İrman, ikinci kitabındaki karikatürleri de kendi çizmiş. Renklendirmelerini ise oğlu yapmış. Özkan İrman’ı kutluyorum. Kitaplarının devamını diliyorum.

Bursa Rotary etkinlikleri

Bursa Rotary Kulübü ev sahipliğinde,  Dünya Su Günü nedeniyle Rotary I. Grup Kulüpleri ortak bir toplantı yapıyor. Bu toplantıda dönemin Bayındırlık Bakanı Hüsamettin Örüç “Sınır aşan sular ve stratejileri” konulu bir sunum yapacak.
Ayrıca 22 Mart Pazar günü yine Rotary I. Grup Kulüpleri’nin, Uludağ Üniversitesi ile  ortaklaşa düzenlediği “Toplum Liderleri Geliyor” projesi belge töreni gerçekleşecek. Burada hem katılımcılar, hem de destek verenler belgelendirilecek. Bu toplantı Anadolu Et Lokantası’nda sabah kahvaltısı formatında gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.