Hava Durumu

DOSAB’lı tekstilciler Dubai’deydi

Yazının Giriş Tarihi: 05.01.2016 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.01.2016 08:05
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nin öncülüğünde 2015 yılı Mart ayında kurulan DOSAB Ev Tekstili Kümelenmesi kurulmuştu.
Bu küme ilk yurtdışı iş gezisini Dubai’ye gerçekleştirdi. Kümede yer alan 12 ev tekstili firmasının temsilcileri, Dubai’de 40 firmadan 47 kişi ile özel görüşmeler yaptı. Bunun için Rixos The Palm Dubai Otel bünyesinde 430 metrekarelik iki salon kiralandı ve fuar ortamı yaratıldı. Her firmaya 30 metrekarelik bir alan yaratıldı.



Bu kapsamda küme çalışmalarına öncelikle Avrupa’nın önde gelen tasarım firmalarından danışmanlık hizmeti alarak başlamıştı. Ardından DOSAB Ev Tekstili Kümelenmesinin İhtiyaç Analizi Raporu’ndan yola çıkarak, firmaların ortak görüş ve kararıyla; hedef ülkeler arasında görülen Dubai ile ilgili yurtdışı faaliyeti gerçekleştirildi.
Bu iş gezisinde ülkemizin Dubai Ticaret Ataşesi Serdar Fuat Kumbaracı da DOSAB Ev Tekstili Kümelenmesi etkinliğini ziyaret ederek, Dubai pazarı hakkında bilgilendirme yaptı. Onları yalnız bırakmadı.

BUSİAD enflasyonu değerlendirdi

BUSİAD aralık ayı enflasyonu değerlendirdi. Açıklama özetle şöyle:
“Aralık 2015’te tüketici fiyatlarının % 0,21 düzeyinde arttığı ve yıllık enflasyon oranının %8,81 düzeyine yükseldi. Böylelikle enflasyon son 12 aylık dönemde en yüksek düzeye ulaştı. Para politikası ve faizler ile ilgili tartışmalar risk olmaktadır.”

UÜ’nün 40. yıl finali Bursa Kantatı

Uludağ Üniversitesi’nin 40. yıl kutlamalarında son etkinlikte katılımcılar Bursa Kantatı’nı dinledi.
Geceyi Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay ile Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel de izledi.  



Şair Turgut Çelik’in Bursa’nın tarihi ve kültürel kimliğini anlatan bir şiirinden, Dr. Hasan Adıgüzelzade’nin  bestelediği  “Bursa Kantatı” ilgi topladı. Gülnihal Gül’ün hazırladığı koro da “Bursa Kantatı”nı çoksesli olarak söyledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.