Hava Durumu

Dünya mirası kutlamaları

Yazının Giriş Tarihi: 21.06.2016 01:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.06.2016 01:37
Anımsayacağınız gibi  2014’te Katar’da 8. Dünya Mirası Komite Toplantısı’nda Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık ile UNESCO Dünya Mirası Listesine girmişti. 
Bursa’nın “Dünya Mirası” ilan edilişinin 2. yıl  kutlamaları  yarın Cumalıkızık Köyü Cami Meydanı’nda 14.00’te “Meyve Ağaçlarında Aşılama ve Budama Kursları Katılımcılarına Sertifika Töreni”  ve akşam 21.15’te  Tophane Meydanı’nda “UNESCO Dünya Mirası Bursa Günü Kutlamaları” ile başlıyor.



Tophane Meydanı’nda İbrahim Benlioğlu ve Talebeleri Ney Dinletisi ile “Geleneksel El Sanatları Sanatkârlarının UNESCO Dünya Mirası Bursa Temalı Eserlerinin Sergisi” de var. 
Sergiye Arife Aktuğ (Tezhip Sanatçısı), Nükhet Poyraz (Çini Sanatçısı), Hatice Yüksel (Dokuma Sanatçısı), Zeynep Gültekin (Ebru Sanatçısı), Mutlu Çatalkaya (Ebru Sanatçısı), Gül Kölük (Naht ve Kat’ı Sanatçısı), Beytinaz Kükrek (Hat Sanatçısı) ve Demirali Kurtulmuş (Hat Sanatçısı) katılıyor.
Ayrıca ‘Patrimonito’nun Yolu’ adlı gösteri de var.
 

Vitrin yenileniyor


Bursa’da yaşam kalitesinin yükseltilmesine yönelik kentsel tasarım projesine  Orhangazi Parkı’nı da ekleyen Büyükşehir Bursa’nın vitrini olan parkı sil baştan yeniliyor. 
Yıllardır yenilenmesi gündemde olan ancak yaya yoğunluğunun fazla olması nedeniyle sürekli ertelenen Orhangazi Parkı yenileme çalışmaları başladı.    
 

BUTGEM ve TÜSSİDE




Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğtim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’ni (BUTGEM) ziyaret eden TÜBİTAK Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü uzmanları BUTGEM’in deneyiminden faydalanmak istediklerini söyledi.
Yönetim bilimlerinde Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirmek için kurulan TÜBİTAK TÜSSİDE’den gelen araştırmacılar, BUTGEM’de incelemelerde bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.