Hava Durumu

Dünya Rehberler Günü

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2020 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2020 08:08

Her 21 Şubat Dünya Rehberler Günü olarak kutlanıyor. Dünyada ilk kez 1990 yılında kutlanmaya başladı. O zamanki Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides'in bunda büyük katkısı var. İlk yılki kutlamalar 15 ülkede gerçekleştirildi.
Amaç, toplumda rehberlik mesleğinin farkındalığını ortaya çıkarmak, niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmekti. Tarihi ve kültürel varlıkların önemi, turizm sektörünün işlevselliği ve sürdürebilirliği bakımından değerli ve zorunlu bir konu.
Dünya Rehberler Günü, ülkemizde, 1997 yılından beri, değişik etkinlikler içinde kutlanmakta.

Herkesin kabul edeceği gibi tarihteki bilinen ilk rehber, kuşkusuz, gezdiği yerleri, tarihi ve gelenekleri ile birlikte anlatan tarihçi ve coğrafyacı Anadolulu olan ünlü tarihçi Heredot'tur.
Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası BURO 2013 yılında kuruldu. 136 üyesi var. Bursa sosyal yaşantısının yakından tanıdığı Denizhan Sezgin, 2 dönemdir başkanlığını yapıyor.
Cuma akşamı BAOB'da Bursa Bölgesel Turist Rehberleri Odası BURO, Dünya Rehberler Günü'nü kutlamak için başkanları Denizhan Sezgin ve üyeleri ile birlikte bir araya geldiler. Ve bu özel günlerini kutladılar.

İÇMİMARLAR ODASI'NDA SEÇİM BİTTİ

İçmimarlar Derneği 1975 yılında kurulur. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin ( TMMOB ) 21. Olağan Genel Kurul toplantısında alınan karar ile 7-8 Mayıs 1976 yılından itibaren TMMOB bünyesine 18. Oda olarak İçmimarlar Odası katıldı.
Ayrıca İçmimarlar Odası, 2011 yılı itibari tam yetkili üye sıfatıyla mesleğin küresel ve en büyük örgütü olan IFI (International Federation of Interior Architects / Designers) Uluslararası İçmimarlar / İçmekan Tasarımcıları Federasyonu'nda ülkemiz içmimarlarını temsil ediyor.
TMMOB bünyesindeki İçmimarlar Odası Bursa Şubesi'nin ise geçmişi yeni. 25-26 Mayıs 2019'da yaptığı ilk genel kurul ve seçim ile şube açıldı. Bursa Şubesi geçtiğimiz hafta sonu ikinci genel kurulunu gerçekleştirdi.
Divan başkanlığını İstanbul Şube Başkanı olan Merve Yılmazer'in yaptığı genel kurulda mevcut başkan Nur Gül Arslan yeniden seçildi.
Nur Gül Arslan'ın seçilen ekibi şu isimlerden oluşuyor:
"Nur Gül Arslan, Hayri İşçimen, Cansu Tolunay Berber, Ercüment Özçelik, Ali Gözütok, Ali Muhsin Take, Aylin Aras, Şükrü Erman Üsel, Buket Efendioğlu, Esat Fişek, Tuğce Gönülsüzgil, Pervin Özbilir, Cihan Kara, Esra Akyıldız."
Başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.