Hava Durumu

Dünyayı güzellik kurtaracak

Yazının Giriş Tarihi: 18.02.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.02.2020 08:05

Akeramos'ta 14 Şubat'ta "Dünyayı güzellik kurtaracak" sergisi açıldı. Akeramos sanat merkezi ve galerisi sanatçı-akademisyen Aysun Çölbayır Diniz tarafından Bademli'de kurulmuştu.
"Zamanı ve mekanı unuttuğumuz an başlar sanat..." düşüncesinden hareketle yola çıkan Akeramos; günlük yaşam rutinlerinden sıyrılarak, kişilere sanatta çok boyutlu bir duyumsama alanı sağlamayı hedefliyor.
Bu merkezde çeşitli eğitimler, kurslar ve workshopların dışında sergiler de açılıyor. Akeramos'un son sergisi "Dünyayı güzellik kurtaracak" teması üzerine kurgulanmış.

Küratörlüğünü Aysun Çöbayır Diniz'in yaptığı sergide 38 farklı sanatçının, 44 adet farklı disiplinlerde yaptığı çalışmalar sergilendi. Bu sergi 27 Şubat'a kadar açık kalacak. Sergide resim, heykel, digital baskı, seramik, özgün baskı gidi disiplinlerden oluşan eserler bulunuyor. Tüm sanatçıları kutluyorum.

KÖY ENSTİTÜLERİNDE SANAT EĞİTİMİ

Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği, eğitim sistemimizin bir dönemler içinde olan ve bize özgü geliştirilmiş bulunan Köy Enstitüleri'nin çeşitli alanlardaki çalışmalarını anımsatmak, farkındalığını artırmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenliyor.
Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi de bu etkinlikleri kentimizde organize ediyor. Şimdi yeni bir etkinliğe imza atıyorlar.

Bursa Uludağ Üniversitesi Müzik Egitimi Ana Bilim Dalı ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Bursa Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Köy Enstitülerinde Sanat Eğitimi konulu söyleşi yarın saat 13.00'te BUÜ Müzik Ana Bilim Dalı Konferans Salonu'nda düzenlenecek.
Açılış konuşmalarını YKKED Bursa Şube Başkanı Jülide Akköprü ve BUÜ Öğretim Üyesi Hatice Onuray Eğilmez'in yapacağı söyleşide Dilek Görgülü Sevüktekin, Mustafa Yıldırım ve Zeki Çubuk görüşlerini paylaşacaklar. Ve söyleşi sonrasında da YKKED Bursa Şubesi Mandolin Topluluğu'nun Dilek Görgülü Sevüktekin yönetiminde dinletisi gerçekleşecek.

BURSALI DAĞCILARIN BAŞARISI

Bursa merkezli Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü önemli bir başarıya daha imza attı. Üyelerinden oluşan 10 kişilik ekip, 5 bin 895 metre yüksekliği ile Afrika'nın çatısı olarak tanımlanan Kilimanjaro'nun en yüksek noktası olan Uhuru Zirvesi'ne tırmandı.
Yılın her mevsimi karla kaplı olan Uhuru Zirvesi'nden çekilen fotoğrafı paylaşan ekip büyük gurur yaşadı.
Sınır Tanımayan Dağcılar Spor Kulübü Başkanı Ethem Kuruçay başkanlığındaki dağcı grubunda yer alan Kamil Çakır, Elmas Arı, Tülin Çakır, Suat Kutlutürkan, Cemile Şentürk, Mehtap Yılmaz, Murteza Özkurt, Nuray Kuruçay ve Doğan Can bu başarıya imza atanlar oldu.
Yılın her dönemi karla kaplı olan filmlere ve romanlara konu olmuş bu efsane dağ için "Kilimanjaro'nun karları küresel ısınmayla erimesin" sloganıyla fosil yakıt tüketimine karşı farkındalık yaratmak isteyen ekip, günler süren zorlu tırmanışın ardından Kilimanjaro'nun en yüksek noktası olan Uhuru Zirvesi'ne ulaştı.
Ekibi kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.