Hava Durumu

Durmayın vurun Ali Koç’a!

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2015 07:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2015 07:29
Antalya’daki G20 Zirvesi öncesi yapılan iş dünyasının katıldığı B20 toplantısında Koç Holding YKÜ Ali Koç’un sözleri gündeme oturup, zirvenin önüne geçti.
Ali Koç şöyle demişti:
“Eşitsizliğin ortadan kalkması için kapitalizmin ortadan kalkması gerekir. Ben en azından eşitsizliğin minimum seviyeye indirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerçek sorun kapitalizmdir.”
Koç Ailesi, Vehbi Koç ile başlayan serüvenlerinde  büyürken, eğitimden, aile planlamasına; sanat ve kültürden spora kadar; her bağlamdaki sorunlarda elini taşın altına koymuştur. 
Ali Koç’un söylemleri gerek sosyal medyada, gerekse medyada büyük yankı buldu. Eskilerin deyimi ile dillere pelesenk oldu. Kimisi rasyonelliğe dikkat çekti, kimisi egosunu tatmin etti, kimisi argo deyimiyle kafa yaptı.
Özetle Ali Koç, kaybolan orta gelir düzeyi yeniden yapılandırılmalı, refah seviyesi yaygınlaştırılmalı, milli gelir eğitim, sağlık, kültür ve diğer alanlarda toplumun her kesimine ulaşmalı, diyor.
Bu sözlere herkes destek vermeli.

Eşit gelir dağılımı

Kavram karmaşık gibi görünse de basite indirgendiğinde şu örneklerle anlaşılabilinir. 
Vergi bağlamında toplanan vergilerle yapılan  ekonomik, sosyal ve kültürel yatırımların, bir kesime değil toplumun geneline yayılmasıdır.
Örneğin eğitimde kalite artarsa, en üst ile en alt arasındaki eğitimde  eğitim düzeyi birbirine yaklaşır.

Nilüfer Kadın Korosu 10 yaşında

Nilüfer Belediyesi Kadın Korosu, Şef Dr. Aysel Gürel yönetiminde sosyal projeler yararına verdikleri konserler ve farklı konseptiyle dikkat çeken bir koro.
10. yılını BAOB Salonu'ndaki muhteşem organizasyonla kutlayan koronun şefi Gürel, Türk kadınının neler yapabildiğini gösteren güzel örnekleri sahnelediklerini belirterek, "Ancak bunun başarılmasında eşlerimizin desteği çok büyüktür. Onlara sahneden müzikle teşekkür ediyoruz." dedi. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.