Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Eker Meydan’da bilim ve zeka

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2016 07:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 07:15
Cumartesi sabahı soluğu Eker Meydan’da aldık. Eker Meydan  5-12 yaş aralığındaki çocuklar ve ebeveynleri ile doluydu. Orada Eker Süt Ürünleri’nin “Satranç, Zeka Oyunları, Bilim Festivali” vardı. 
Eker Meydan ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Bursa Büyükşehir Belediyesi Müzeler, Zeka Oyunları eğitmeni Sedat Eser ile Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl temsilciliği de yer alıyordu. 
Ece Eker bizlere etkinlikte Bilim, Zeka Oyunları, Oyuncak Atölyeleri, Müze Atölyesi ile satranç turnuvasını bir arada yaparak bir  ilke imza attıklarını belirtti.
Yaş gruplarına ayrılmış 300 çocuk katılımlı hızlı satranç turnuvası gün boyu sürdü. Yaş kategorisindeki şampiyonlara kupa, madalya ve Eker ürün paketleri hediye edildi.
21 Mayıs’ın aynı zamanda “Dünya Süt Günü” olması sebebiyle Eker Süt Ürünleri alanda bir atölye açarak çocuklara “Yoğurdun Hikayesi” ve “Meyveli Yoğurt Yapımı”nı deneyimlemelerini sağladı. 
Eker’i kutluyorum.

Ergun Kağıtçıbaşı’nın kitabı


Bursa Çimento Şirketler Grubu YKB Ergun Kağıtçıbaşı’nın Bursa’nın ekonomi tarihini yıllara ayırarak geniş bir perspektifle değerlendirdiği Bursa’nın Ekonomi Tarihi Çalışması’nın 3. ve son cildi de yayınlandı.
Kitabın tanıtımı bugün saat 14.00’te Uludağ Üniversitesi’nde Rektör Prof.Dr.Yusuf Ulcay’ın da katılımı ile yapılacak.

Dansın Rengi ve Çakırcalı


Büyükşehir Belediyesi adına BKSTV’nin düzenlediği 55. Uluslararası Bursa Festivali  “Dansın Rengi” adlı muhteşem gösteriyle cuma günü İstanbul Devlet Opera ve Balesi’ni Bursa’da ağırladı.
Dansın Rengi  adlı gösteride, Bach Alla Turca ve Dansın Rengi adlı neoklasik eserlerin koreografileri Mehmet Balkan imzasını taşıyordu. 
Dün akşam da Merinos AKKM’de İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin Çakırcalı Efe’si vardı.
BBŞB ve BKSTV’ye  teşekkürler.


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.