Hava Durumu

Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ardından

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2014 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2014 08:08

Dengenin timsali sacayağıdır. Demokrasinin sacyağı da yasama, yürütme ve yargıdır. Ülkemiz demokrasinin de bu sacyağı sürekli bir değişim içindedir. O nedenle bir değişime adapte olunmadan yenisi geldiği için, bizim demokrasimizin dengesi yarım sacayağı formatındadır.
Şimdi ülke Cumhurbaşkanını, Cumhura seçtirmeye gidiyor. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez olacak.
Burada 3 adayımızdan birisi CHP,MHP,BTP,DSP ve DP’nin çatı adayı olarak karşımıza çıkan Ekmeleddin İhsanoğlu.
Kendisi cumartesi günü Bursa’da bir dizi programa katıldı. Ne tesadüftür ki, AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı kampanyası ile valiliğin yetim iftarı aynı güne denk gelmiş. Dolayısıyla cumartesi günü yoğun bir gündü.
Ekmeleddin İhsanoğlu’na Bursa programında eşi Füsun İhsanoğlu, CHP İl Başkanı Metin Çelik, MHP İl Başkanı Hasan Toktaş, DSP İl Başkanı Fikret Yılmaz, BTP İl Başkanı Ali Garaçoğlu ve DP’yi temsilen Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Koyuncu eşlik etti.
Ayrıca CHP Bursa milletvekilleri Sena Kaleli, Turhan Tayan, İlhan Demiröz ve Aykan Erdemir’le, MHP Bursa milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy eşlik edenler arasındaydı.
Bu arada CHP’nin kurmayları  CHP Genel Başkanı Yardımcısı Erdoğan Toprak ve Genel Sekreter Gürsel Tekin organizasyonu yöneten isimlerdi.
Bu tabloya…
Bu süreçte alışkın olmadığımız bir şeye tanık olduk. Ne hikmetse beş parti bir biçimde , bir uzlaşma içine girdi. Bu bir başlangıç da olsa, uzlaşma kültürüne atılmış bir tohumdu. Dileğimiz bunun devamı.

İnönü ve İhsanoğlu

Diyalektikte zıtların birliği vardır. Aynen bunu ben Erdal İnönü ve Ekmeleddin İhsanoğlu’nda da görüyorum. Karşıt kutuplar gibi görünseler de, birliği sağlayan iki uçtan birileri.
İkisi de değerli bilim insanları, ikisi de birer entelektüel, ikisi de radikal değil, ikisi de uzlaşma kültüründen yana. Laf aramızda ikisi de aktif siyaseti çok sevmiyor.

Ekmek ve İhsanoğlu

Bu kampanyada espri konusu olan sloganlardan birisi de “Ekmek için Ekmeleddin”  sloganıydı. Bu slogana yapılan rutuşla “Dirliği ekmek için Ekmeleddin” oluvermiş.
Ekmeleddin İhsanoğlu bu konuyu daha da geliştirerek şöyle yaptı:
“Bu yolda barış, saygı, sevgi, dirlik, birlik ekmek istiyoruz. Önce sevgiyi, sonra da saygıyı ekmemiz lazım.”
Bu arada Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Umurbey’de Celal Bayar’ın anıtmezarına ve müzesine yaptığı ziyarette bir kadın İhsanoğlu’na yaklaştı ve elindeki ekmeği uzatarak ona “ekmeğimi sizinle paylaşıyorum” dedi. İhsanoğlu bu olayı iftarda anımsatarak o ekmeği iftarda yedi.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.