Hava Durumu

Ekonomik kriz

Yazının Giriş Tarihi: 24.12.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.12.2014 08:07
2015 yılı ile ilgili en çok konuşulan konulardan biri de ekonomik kriz olup, olmayacağı. Her ne kadar çağımızın kâhini Rubini, kriz için 2016’yı öngörse de; ne olur, ne olmaz demek gerekiyor.
Ekonomide kriz dendiğinde ne anlarız? Bu konuda tam bir görüş birliği yok. Ama durgunluk, resesyon, enflasyon, deflasyon, finansal kriz olarak anlaşılabilmektedir. 
Ekonomik kriz olup, olmadığını “Tüketici talebinde büyük düşüş, Firma yatırımlarında büyük düşüş, Yüksek oranlı işsizlik, Yaşam standardının düşmesi”  şeklinde görmekteyiz.
Daha sonra bunların arkasından “Finansal piyasalardaki belirsizlikler, Hisse senedindeki düşüşler, yerli paranın yabancı paralara göre değerindeki düşüşler” karşımıza çıkar.
Genelde krizler; finansal piyasalardan (sektörden) başlayıp reel kesimi veya, reel kesimden başlayıp finansal piyasaları etkileyebilirler. 
Ekonomik krizin çok ağırlaşması halinde ise, karşımıza borçları ödeyememe(default) ve resesyon durumu ortaya çıkar.

5.Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu

Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği, etkinliklerine yoğun biçimde devam ediyor. BUSİAD 2014 yılının son etkinliklerinden birine imza atıyor.
BUSİAD’ın geleneksel hale gelen “5. Bursa Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu”  düzenleniyor. 
BUSİAD’ın bünyesindeki Yenilikçilik ve Yaratıcılık Uzmanlık Grubu ve Uludağ Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen bu sempozyum yarın Bursa Crowne Plaza’da yapılıyor.
Daha önceden BUSİAD bu sempozyumun birincisini  2010 yılında “Bilgi Üret, Yenilik Yap, Ayakta Kal”, ikincisini 2011 yılında “Geleceğin Anahtarı: Yenileşim”, üçüncüsünü 2012 yılında “Bir Süreç Olarak Yenileşim”, dördüncüsünü 2013 yılında “Yenileşim ve Girişim” ana temalarıyla düzenlemişti. 
Bu yılki beşinci sempozyumun ana teması ise “Sosyal İnovasyon”.
Evet, global arenada ayakta kalabilmenin temel unsurlarından biri de günümüzde yenileşimden geçmekte. 

Yeni yıl konseri

Bursamızın önemli değerlerinden biri olan Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası yarın akşam saat 20:00’de Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Yeni Yıl Konseri düzenliyor.
Şef Oğuzhan Balcı’nın yönetimindeki orkestraya Çiğdem Önal, Funda Saltaş, Esin Talınlı, Ayhan Uştuk, Aykut Çınar, Şenol Talınlı, Tevfik Rodos, Zafer Erdaş, Tuncay Kurtoğlu solist olarak eşlik edecekler.
Bu konser Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın 2014 yılındaki son konseri olacak. Klasik müzik tutkunlarına duyurulur.
Bilindiği gibi orkestramız birkaç hafta önce Polonya’da Türkiye-Polonya İlişkilerinin 600. Yılı final etkinliklerinde de muhteşem bir konser vermişti.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.