Hava Durumu

En büyük Balkanlı Atatürk'e ziyaret

Yazının Giriş Tarihi: 17.06.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.06.2021 08:06

Nisan ayı içinde Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) 6. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda yeni başkan Fatih Şakir olmuştu.

Genel Kurul sonrası pandemi kısıtlamalarının da kaldırılmasıyla, 2021-2023 dönemi Yönetim Kurulu ilk şehir dışı programını gerçekleştirdi. BALKANTÜRKSİAD yönetimi "En Büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk"ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de ziyaret etti.

Mozoleye çelenk konulmasının ardından BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kuurlu Başkanı Fatih Şakir yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"En Büyük Balkanlı Mustafa Kemal Atatürk'ü ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir'de ziyaret ederek, Atamıza hiçbir zaman bitmeyecek sevgimizi, saygımızı ve şükranlarımızı sunduk. Onun gösterdiği hedefler doğrultusunda ilerlemeye devam edeceğiz.

Onun 'Muhacirler kaybedilmiş ülkelerimizin Milli hatıralarıdır' sözü doğrultusunda bölgede soydaşlarımız ve bölge ülkeleri ile ekonomik ve sosyal ilişkiler kurmaya ve bu ilişkileri genişletmeye devam edeceğiz. "

BALKANTÜRKSİAD'a başarılar diliyorum. Yola devam.

ÇOCUKLARIN KALEMİNDEN HANLAR

Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın uygulamaya koyduğu "Çocukların Kaleminden Bursa Hanları" kitabı, Büyükşehir Belediyesi'nin Bursa Kütüphanesine uzun bir aranın ardından eklediği son eser oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin kararıyla 2021 Hanlar Bölgesi ve İpek Yılı ilan edilmişti. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi de bu kapsamda "Çocukların Kaleminden Bursa'nın Hanları" başlıklı bir atölye düzenledi. Atölyeye katılan 9-12 yaş arası 20 çocuk 3 hafta süreyle "yazarlık" eğitimi aldı.

Sonunda küçük yazarların kaleminden "Çocukların Kaleminden Bursa Hanları" kitabı ortaya çıktı. Bu projede Hülya Biyan Yazar Koçluğu ve Sevgi Uyumaztürk de danışmanlık yaptı.

Küçük yazarlarımıza gelince "Ahmet Yekta Yaldız, Damla Yıldız, Duru Deniz Mengüloğul, Enes Baki Karakaşlı, Işık Kaplan, Nisanur İpek ve Zeynep Ela Ceran" Koza Han'ı "Koza Han Afiş Yarışması..." adlı hikayelerinde anlattılar.

"Pirinç Han'daki Festival" adlı hikayenin yazarları ise "Ada Sarı, Ceylin Sert, Çağla Çalova, Ece Çelik, Nida İlhan ve Nurefşan Çavuşoğlu" oldu.

"Eyüp Ömer Sevinç, İmge Hacıbaba, Karen Karakoç, Mustafa Halil Özçakar, Münevver Afra Arkun, Pırıl Öner ve Zeynep Naz Öğüt" ise "Fidan Han Ormanı" adlı hikayeyi kaleme aldılar.

Tüm genç aday yazarlarımızı kutluyorum. Bu güzel projeye katlı koyanlara ve bu iklimi yaratanlara da teşekkür ediyorum.

SEMPOZYUMA BUYURUN

18. Kalite ve Başarı Sempozyumu bugün online olarak başlıyor. Açılış konuşmaları saat 09.30'da olacak.

İlk ana oturum ise saat 10.00'da başlayacak Dr.Şeref Oğuz'un yöneteceği, TFF Başkanı ve LİMAK Holding YK Başkanı Nihat Özdemir ile OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve de TOBB Kadın Girişimciler Başkanı Nurten Öztürk'ün katılacağı ana tema olan "Değişim Özünde" oturumu olacak.

Kazasız belasız bir sempozyum dileklerimle, kalitede kalmayı unutmayın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.