Hava Durumu

Engelli olan yapılarımız

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2015 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2015 07:46
Fotoğraf anı ölümsüzleştiren bir sanat dalı. Bu sanat dalı ile ilgili kentimizde bazı etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ulusal fotoğraf yarışması. Bu yarışmaya  ulusal çapta toplam 383 eser katıldı.  
Bilindiği gibi nüfusunun yüzde 13’ü engelli.  Türkiye’de engelli vatandaşların mekânsal erişimlerde yaşadığı sorunlara dikkat çekmek için  düzenlenen yarışmanın sloganı “Engelli Olan İnsanımız Değil, Yapılarımız”dı.
Bu yarışmada birinci Osman Arslan, ikinci Hatice Karakan, üçüncü ise Aytül Akbaş oldu.
Fotoğraf yarışmasında seçici kurul Ahmet Çetin, Galip Çetiner, Gürsel Egemen Ergin, Murat Korkmaz, Mustafa Karakoç isimlerinden oluştu. 
Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek ve Mimar Serkan Sapan da yarışmada danışman jüri üyeliği yaptı.
Fotoğraf yarışmasında derece girenlerin ödülleri Almira Otel’de Yapı Yaşam Fuarı ve Kongresi Galası kapsamında düzenlenecek törenle verilecek. 
Kutluyorum.

***

Kerem Alkin, MÜSİAD’da 

MÜSİAD Bursa Şubesi Eğitim Komisyonu tarafından bugün saat 19.30 da  MÜSİAD Bursa Şubesi Konferans Salonu’nda  bir konferans düzenlendi.
Konuşmacı  İstanbul Medipol Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Kerem Alkin. 
Prof.Dr. Kerem Alkin “01 Kasım ve sonrası; 2016’da Türk ve Dünya Ekonomisi” ana temalı bir konuşma yapacak.

***

Ceyhun İrgil, sağlık bütçesi

CHP Bursa Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil, ilginç bir konuya dikkat çekti. Dr.İrgil son üç yıldır Sağlık Bakanlığı’na ayrılan bütçenin Diyanet İşleri Başkanlığı’na ayrılanın yarısı kadar olduğunu belirterek şöyle dedi: “Diyanet ile Sağlık Bakanlığı’na ayrılan bütçeler karşılaştırılarak çeşitli yorumlar yapılmakta. Önceki bütçeler incelenirse, kırılmanın 2013 yılında yaşandığı görülür. Bugün Türkiye’de insan sağlığı iki paralık!”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.