Hava Durumu

Engellilerimiz ve Kalbin Ritmi Grubu

Yazının Giriş Tarihi: 30.10.2012 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.10.2012 08:53

Bizler ise bu toplum içinde onları sadece engelliler günü ve haftasında anımsayıp, hamasi nutuklar atıyoruz. Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi üyeleri tarafından kurulan ve yaptığı gösterilerle büyük beğeni toplayan “Kalbin Ritmi Grubu”, engellilerin sosyal hayatta daha fazla yer alması için çalışan bir grup...
Enstrümanlarla yaptığı gösterilerde izleyenlerden büyük takdir toplayan grup engelli bireylerden oluşan 20 kişilik müzik grubu, darbuka, davul, tef gibi enstrümanları kullanmakta…
Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, yürüttükleri birçok önemli projenin yanında sosyal çalışmalar da yaptıklarını kaydederek  “Birçok engelli arkadaşımız ‘Kalbin Ritmi Grubu sayesinde yeniden hayata bağlandı. Konuşamayan bazı arkadaşlarımız konuşmaya başladı.
Amacımız hem bizi izleyen diğer engelli bireyleri ümitlendirmek, hem de önümüzde engellerin olmadığın herkese göstermek” dedi…
Engellilerimizin topluma entegrasyonu ve sosyalleşmeleri noktasında Bursa Kent Konseyi, benzeri organizasyon ve sivil toplum örgütlerinin yaptığı çalışmaları önemsiyorum.  
Bu entegrasyonda spor, sanat gibi araçlar büyük önem taşımaktadır…
Bu toplumun her ne kadar engelli oranı yüzde 10 dense de, bu oran gerçekte yüzde 90. Çünkü, engellilerimizi, görme engeline sahip olan toplumun diğer kesimi yani bizleriz…

CHP’den konferanslar dizisi

CHP Bursa İl Başkanlığı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü ve Atatürk Haftası nedeniyle “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu konferanslar düzenliyor.
CHP İl Başkanı Metin Çelik yaptığı açıklamada, CHP olarak, Atatürk’ün en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve kurumlarını koruma azmi ve kararlılığında olduklarını belirterek şunları söyledi:  
“Çağdaş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizi Atatürk’ün gösterdiği hedefe taşıyabilmek, ancak O’nun ilke ve devrimlerinin ışığında yürümekle mümkün olduğunu asla unutmamalıyız.
Bu amaçla düzenlediğimiz ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu konferanslara tüm Bursalıları bekliyoruz.”
CHP’nin konferanslar dizisi şöyle:
“Prof. Dr. Ergun Aybars ‘Atatürk, Cumhuriyet ve Demokrasi’ 5 Kasım 2012 Pazartesi saat 17.00 Ördekli Kültür Merkezi, İlknur Kalıpçı ‘İçimizden Biri Atatürk’ 6 Kasım 2012 Salı saat 17.00 Ördekli Kültür Merkezi, İhsan Özkes ‘Atatürk ve Din’ 9 Kasım 2012 Cuma saat 17.00 Ördekli Kültür Merkezi, Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu ‘Atatürk ve Çağdaşlaşma’ 10 Kasım 2012 Cumartesi saat 13.00 Görükle Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Prof. Dr. İhsan Güneş ‘Atatürk Döneminde Türkiye’de Demokrasi’ 16 Kasım 2012 Cuma saat 17.00 Ördekli Kültür Merkezi, Prof. Dr. Metin Ayışığı ‘Atatürk’ü Anlamak’ 17 Kasım 2012 Cumartesi saat 18.00 Görükle Çağdaş Eğitim Kooperatifi.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.