Hava Durumu

Erbak Ailesi ve Fransa

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2021 08:02

Bilindiği gibi Fahri Konsoloslar görevlerini 70 yaşına kadar sürdürüyor. Uzun yıllar Fransa'nın Bursa Fahri Konsolosluğu'nu sürdüren Mehmet Erbak bir süre önce yaşı nedeniyle bu görevini bırakmıştı.

Bir süredir bu konuda yeni bir atama bekleniyordu. Bu atama gerçekleşti. Mehmet Erbak'ın oğlu Nuri Cem Erbak, Fransa'nın Bursa Fahri Konsolosu oldu. Nuri Cem Erbak, 35 yaşında ve Bursa'nın en genç fahri konsolosu.

Bursa'da şu anda 27 fahri konsolos bulunuyor. Daha önce de Almanya'nın uzun yıllar Bursa Fahri Konsolosluğu'nu yürüten rahmetli Halit Cura, bu görevini kızı Sibel Cura Ölçüoğlu'na bırakmıştı.

Geçtiğimiz günlerde Montania otel tarihi salonunda çocukluğu Ankara'da geçen ve ileri seviyede Türkçe bilen Fransa'nın Türkiye Büyükelçisi Herve Margo ve başkonsolos Olivier Gauvin'in de katıldığı bir tören düzenlendi. Bu tören ile Nuri Cem Erbak'a fahri konsolosluk belgesi sunuldu.

Kuşkusuz o anın en mutlu kişisi çok uzun yıllar sürdürdüğü görevini oğluna devretme mutluluğu yaşayan Mehmet Erbak'tı.

Toplantıya katılanlar arasında Bursa'daki diğer fahri konsoloslar, Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Erkan Aydın, Hüseyin Şahin ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de vardı.

Evet, en genç fahri konsolomuz Nuri Cem Erbak'a yeni görevinde başarılar diliyorum.

SKAL KULÜP KONYA'DAYDI

Bursa SKAL Kulüp üyeleri Konya'daki SKAL konvansiyonuna katıldı. Uluslararası SKAL bir turizm profesyonelleri derneği ve 1934 yılından beri faaliyet göstermekte. Toplantıda Konya Dedeman Otel 'de yapıldı.

Bursa SKAL Kulübü Başkanı Serdal Can, Onursal Başkan Rüştü Dilmen, Halil Güleç, İsmail Kuru, Hasan Eker, Gülçin Güleç, Yavuz İskenderoğlu, Mehmet Can Yazıcı gibi üyeler bu toplantıya birlikte gittiler.

Toplantıda sektörün genel sorunları, pandeminin sektöre etkileri, sektörün beklentileri gibi konular masaya yatırıldı.

Ayrıca yönetim ve konsül seçimleri yapıldı. Rekafatçılar ve üyeler için de çeşitli geziler düzenlendi.

ENVER SAATÇİGİL'İN TAVSİYELERİ

Enver Saatçigil, uzun yıllar valilik deneyimi yaşamış bir isim. Kendisi 1968-1971 yılları arasında Bursa Valiliği de yaptı. Bursa Üniversitesi Kurma Derneği'nin çalışmalarına katkı koydu.

Enver Bey, aynı zamanda çok sayıda kitaba da imza attı. Geçen Günlerim ve Olaylar ve Anılar adını taşıyan kitapta valilik dönemleri ile ilgili anıları da yer alıyor.

Bu kitabın bir bölümünde ise "Meşlektaşlarımıza bazı tavsiyeler" adı altında valilere yönelik notlar var.

Orada özetle şunları söylüyor:

"Halk ile temas halinde olun. Halka inmek tevazu içinde çalışmanın keyfini çıkarın. Yetkili kurullarla planlarınızı yıllık yapın. Maliye uzmanlarına her yıl her proje için harcanan maliyeti çıkarttın. Yarın ayrılacakmış gibi çalışın. Maiyetinizin haklarını kendi haklarınızmış gibi koruyun. Herkese şefkatle yaklaşın. Hadiselerin geçici olduğunu düşünerek bunların tesiri altında kalmayın. Başarınızın anahtarının maiyetinizdeki elemanlarda olduğunu unutmayın."

Bu konuyu paylaşımı ile anımsattığı için Hüseyin Özdilek'e teşekkür ederim.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.