Hava Durumu

Erbak Uludağ gururumuz

Yazının Giriş Tarihi: 07.07.2021 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.07.2021 07:52

İnsan ister istemez gururlanıyor. İçinde yaşadığı, doğduğu veya doyduğu kentte sahiplerini tanıdığı firmalar ülkemizin ihracat rekorlarını kırıyor. Ne mutlu bizlere.

Kuşkusuz gıda, tarım ve hayvancılık noktasında söylenecek ve eleştirilecek çok şey. Hele hele bazı ürünleri ithal ettiğimizi duydukça gözyaşlarımızı tutamıyoruz.

Şimdi gelelim, iyi habere...

Uludağ İhracatçılar Birliği bünyesinde yer alan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği kısa adıyla UMSMİB, 2019 yılı ve 2020 yılının en başarılı ihracatçı firmalarını ödüllendirdi.

UMSMİB tarafından, 2019 yılı ve 2020 yılı için İhracatın Yıldızları Ödülleri kapsamında platin, altın, gümüş ve bronz olmak üzere 4 kategoride ödüller verildi.

Bu ödüller 2019 yılı için toplam 4 kategoride 77 firmaya, 55 ödül ve 22 ihracat başarı sertifikası olarak dağıldı.

2020 İhracatın Yıldızları Ödülleri'nde ise yine 4 kategoride olmak üzere toplam 76 firmaya 54 ödül ve 22 ihracat başarı sertifikası verildi.

UMSMİB'in 2019 Platin İhracat Ödülleri'nde ilk beşte olan firmalar Erbak Uludağ, Anadolu Efes, Elite Naturel, Frigo-Pak ve Penguen olurken; 2020 Platin İhracat Ödülleri'nde ise ilk beşte sırasıyla, Erbak Uludağ, Penguen, Anadolu Efes, Elite Naturel ve Frigo-Pak yer aldı.

2019-2020 yıllarında başarı gösteren firmalara ödüller pandemi sebebiyle kargo yoluyla gönderildi.

KAMİLOĞLU'NUN MESAJI

Ödül alan firmaları kutlayan UMSMİB Yönetim Kurulu Başkanı Özkan Kamiloğlu özetle şunları söyledi:

"Türkiye'de meyve sebze mamulleri sektöründe faaliyet gösteren firmalarda üretilen işlenmiş gıda ürünleri uluslararası alanda da kabul gören kalite standartlarına sahiptir ve bu rekabette bize büyük avantaj sağlamaktadır.

Türkiye'nin kendi kendini doyurabilecek ve ihracatta başarılı rakamlara imza atabilecek potansiyele sahip olduğunu her fırsatta söylüyoruz.

Birliğimiz bünyesinde yer alan firmalarımız da şartlar ne olursa olsun sorumluluk alarak çalışmalarını sürdürmekte ve ülkemizin tarım üretimine ve ekonomisine katkı sağlamaktadır. Bu vesile ile ödül alan tüm firmalarımızı canı gönülden tebrik ediyorum"

ERBAK ULUDAĞ'IN BAŞARISI

Bir Bursa markası olan ve aynı zamanda yüzde 100 yerli sermayeye sahip olan Erbak Uludağ uzun yıllardır ihracat alanında ülkemizin en büyük içecek firması konumunda. Yanlış anımsamıyorsam 1977 yılında Erbak Uludağ ilk ihracatını Almanya'ya yapmıştı.

O günden bu yana dünyanın bir çok ülkesinde Erbak Uludağ ürünlerini görmek mümkün. İlginçtir Almanya'da döner ile Uludağ Gazozu içme oranı yüzde 80 gibi büyük bir rakamda.

Ayrıca Alman halkının 2/3'si ise Uludağ ürünlerini biliyor.

Evet, Erbak Uludağ'ı rekortmenliğinden ötürü kuluyorum. Bu arada da 2019 yılında beşinci sıradayken, 2020'de ikinci sıraya yükselen Gençoğlu Ailesi'nin Penguen'ini de kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.