Hava Durumu

Erdemir ve İslamcı hükümetler

Yazının Giriş Tarihi: 30.12.2014 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.12.2014 08:04
CHP Bursa milletvekilleri  arasında en çok koşturanların başında Doç.Dr. Aykan Erdemir geliyor. Erdemir, bir orada, bir burada, bir yurtdışında. Hem partisini, hem de bir bağlamda ülkemizi temsil ediyor.
Erdemir, bir süre önce de  Kudüs Siyaset Araştırmaları Merkezi tarafından Ürdün’ün başkenti Amman’da düzenlenen “İslamcı Hükümetler” çalıştayına katıldı.
Aykan Erdemir, bu çalıştayda  “Türkiye’nin ve Ortadoğu’nun en büyük sorunu ayrımcı ve dışlayıcı rejimlerdir” değerlendirmesini yaptı.
Bu çalıştaya Türkiye’nin yanı sıra Fas, Irak, Mısır, Tunus ve Ürdün’den siyasetçiler katıldı. Çalıştayda, Müslüman Kardeşler endeksinde siyaset yapan partilerin performansı masaya yatırıldı. 
Din temelli otoriter siyasetin içerici ve kapsayıcı yönetişim inşasında başarısız olduğunu ifade eden Erdemir, hukuk devleti ve demokrasinin geliştirilmesinin Ortadoğu ülkelerinin en büyük önceliği olması gerektiğini belirtti.
Türkiye’nin orta gelir tuzağından kurtulmak için yenileşimci bilgi ekonomisine geçmek zorunda olduğunu savunan Erdemir, “Din temelli otoriter siyaset özgürlükler iklimini geliştiremediği için girişimcileri ve yaratıcı sınıfları cezbedecek ekosistemi oluşturmada başarısız kaldı” dedi.
Aykan Erdemir’e kolay gelsin.

İki başkan yola çıktı

İki farklı partiden, iki il başkanlığı yapmış kişi 2015’teki milletvekilliği adaylığı için yola çıktı. 
AK Parti İl Başkanlığı görevini beş yıl sürdüren (iki defa atama, bir defa genel kurul ile) ve beş yıl boyunca da İl Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren  Sedat Yalçın önümüzdeki yıl yapılacak genel seçimlerde aday olmayı düşünüyor.
Ayrıca, 2.5 yıl CHP İl Başkanlığı görevi ve yaklaşık 13 yıl da Nilüfer İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Metin Çelik de, önümüzde yıl partisinden aday olmak için görevinden istifa etti.
Evet, bir dönemler Bursa siyasetinin iktidarda ve muhalefette önemli ve etkin iki ismi 2015 yılına yeni bir heyecanla girecekler.
Artık, onların hedefi yerelle sınırlı değil. Hedefleri TBMM’de Bursa’ya hizmet etmek.
Sedat Yalçın ve Metin Çelik’e bu yolculuklarında başarılar diliyorum.

Lions Sivil Üst Kurul toplantısı

Lions Sivil Üst Kurul üyeleri ile Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya ve yönetimi bir araya geldi.
Bu toplantıda Lions 2014-2015 hizmet dönemi içerisinde gerçekleşen ve önümüzdeki süreçte hayata geçirilmesi planlanan sosyal sorumluluk projeleri hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Toplantıya Lions 118-K Yönetim Çevresi Federasyon Başkanı Nejat Yahya, Lions yöneticileri ve Devlet Tiyatro Sanatçısı Meltem Evcioğlu, Sivil Üst Kurul üyelerinden Uludağ Üniversitesi Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. İsmail Göğüş, Neriman Bale Okulu’nun kurucusu Neriman Bekiroğlu ve Bursa Devlet Tiyatrosu Müdiresi Arzu Tan Bayraktutan katıldı.
Toplantıda Lionların gerçekleştirdiği faaliyetler ve Alzheimer Hasta Bakım Evi kuruluş çalışmaları ile birlikte öğrenci bursları, sağlık, çocuk gelinler, eğitim, trafik, çevre konuları konuşuldu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.