Hava Durumu

Erdoğan, Madımak ve Gazioğlu

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2015 07:24
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2015 07:24
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-KKTC Su Termin Projesi’nin Türkiye ayağının Anamur’daki açılışında, Ankara’da yaşanan Cumhuriyet tarihimizin en büyük katliamına da değindi.
Erdoğan, İçişleri ve Adalet Bakanları’nın istifaya davetlerine ilişkin şöyle dedi:
“Şu bakan, bu bakan istifa etsin diyorlar. Bu ülkede Sivas olayları olduğu zaman iktidarda kimler vardı? Niye o zaman istifaları yaptırmadınız?”
Sayın Cumhurbaşkanı’na herhalde yanlış bilgi iletilmiş veya o dönemi anımsamadı. 
Sivas'taki Madımak Oteli'ndeki, 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yakılarak öldürülmesiyle ilgili olay sırasında 50. Hükümet görevdeydi. 
50. Hükümet, Tansu Çiller'in 25 Haziran 1993 tarihinde kurduğu DYP ve SHP (18 Şubat 1995’te adı CHP oldu) koalisyonuydu. 50. Hükümet’in İçişleri Bakanı DYP Bursa Milletvekili Mehmet Gazioğlu’ydu.
Dönemin İçişleri Bakanı Mehmet Gazioğlu, Madımak Oteli katliamının ardından istifa etmiş ve yerine Nahit Menteşe gelmişti.
Ucu Bursa’ya dayanınca anımsatmak istedim.

***

BTSO’dan Ur Ge’de yeni proje

BTSO’dan yeni bir  Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme projesi. Daha önce 3 Ur-Ge Projesi yapan BTSO’nun, makine sektörüne yönelik projesi de Ekonomi Bakanlığı ‘nca onaylandı. 
Her projenin 4,5 milyon dolara kadar desteklendiğini belirten BTSO Başkanı İbrahim Burkay, “Hedefimiz 10 Ur-Ge projesini Bursa’ya kazandırmak” dedi.

***

Yunus Emre Oratoryosu

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, perşembe akşamı Ahmet Adnan Saygun’un Yunus Emre’nin eserlerinden bestelediği Yunus Emre Oratoryosu’nu seslendirecek.
Cumhuriyet tarihimizin ilk Devlet Sanatçısı unvanlı büyük müzik insanı Ahmet Adnan Saygun’un bu eseri tam 8 dile çevrildi.
Eser 1991 yılında Unesco’nun Yunus Emre Yılı etkinlikleri kapsamında Vatikan’da BBDSO’nun kurucusu Prof.Hikmet Şimşek şefliğinde seslendirilmişti.
Kaçırmayın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.