Hava Durumu

Evlat acısı ve siyaset

Yazının Giriş Tarihi: 04.08.2015 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.08.2015 07:33
Ceyhun İrgil’i yıllarca mesleğinde başarılı bir cerrah, bir kardeş ve dost olarak tanıdım. Daha sonradan ayrıldığı belediye meclis üyeliğine başladığında da ben kendisine “toplumun sana siyasetçi olarak değil, hekim olarak daha çok gereksinimi var” değerlendirmesi yapmıştım.
Ama genel seçim öncesi bana “Kendimi bunu yapmak zorunda hissediyorum. Çocuğuma bunun hesabını veremem.” demişti. İrgil, önseçimden ikinci sırada çıktı ve CHP Bursa Milletvekili oldu.
İrgil, son günlerde yaşadığımız terör olaylarına ilişkin bir açıklama yapmış. Bu açıklamanın sonundaki değerlendirme ise çok üzücü. İrgil, evlat acısı bile siyaseti birleştiremiyor, demiş. 
Mardin Midyat’ta bir askerimizin ve Ağrı Doğubeyazıt’ta PKK’nın 2 ton bomba ile Jandarma Karakolu’na düzenlediği intihar saldırısı sonucu iki askerimizin daha şehit olmasından duyduğu derin üzüntüyü dile getiren Dr. İrgil, şunları söylemiş:
“IŞİD saldırısıyla Suruç’ta 32 gencimizin hayatını kaybetmesinin ardından, PKK saldırılarıyla 20 Temmuz’dan bu yana, 13 günde 20 evladımızı şehit verdik. 4 vatandaşımız hayatını kaybetti, yüzlerce yaralı var. Bu atılan savaş çığlıklarına kulaklarımızı kapatarak yaşayamayız. Evlatlarımızı feda edemeyiz. Annelerin gözyaşı dökmesine seyirci kalamayız. Bu çok tehlikeli ve sıkıntılı bir dönem. Bunun bilinciyle CHP’nin verdiği terör araştırma önergesi geçen hafta Meclis’te yapılan oylamada kabul edilmedi. Evlat acısı bile siyaseti birleştiremiyor ne yazık ki. Bunu anlamakta zorlanıyorum. Terörün her türlüsünü kınıyor, şehitlerimize ve hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, evlatlarını yitiren bizlere sabırlar diliyorum.” 
Siyaset daha neyi bekler?

Barış ve Musa ile İsa’ya yaranmak

Atasözlerimiz bazen tam yerine oturur. Bugünlerde barış için herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bu kapsamda akil insanlar adına da Kadir İnanır bir girişimde bulunmuştu.  Ardından da Ali Bayramoğlu akil  insanlar adına bir açıklama yapıp, “Derhal silahlar susmalı ve çatışmasızlık haline dönülmelidir.” demişti.
Sanırım bu açıklamaya kimsenin söyleyecek bir sözü yoktur.
Kadir İnanır’ın bu insancıl yaklaşımı MHP’den tepki görmüş ve Bahçeli “artiz” sıfatlamasıyla bu girişimi eleştirmişti. 
Kadir İnanır, daha önce söylemleriyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  eleştirilerine hedef olmuştu.
Kadir İnanır insani duygularla yaptığı girişimler atasözümüzdeki gibi ne İsa’ya, ne de Musa’ya yarıyor.
Bir sosyal demokrat arkadaşım da bu olayı şöyle değerlendiyor:
“Erdoğan ve Bahçeli’yi kızdırıyorsa doğru yoldadır, devam etsin.”

İhracat azaldı

Uludağ İhracatçı Birlikleri temmuz ayında yapılan ihracat  rakamlarını 1 milyar 741.1 milyon dolar olarak açıkladı. İhracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17,82 oranında azalış gösterdi. 
BM Güvenlik Konseyi ile İran arasında ambargonun kaldırılmasına yönelik anlaşmaya varılması ile ilgili de açıklamalarda bulunan Orhan Sabuncu, ambargonun kalkmasını olumlu olarak karşıladıklarını söyledi. Bu gelişmenin Türkiye’deki tüm sektörlerde hareketlenme yaratabileceğini de sözlerine ekledi. 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.