Hava Durumu

Faruk Çelik faktörü

Yazının Giriş Tarihi: 03.11.2015 07:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2015 07:04
AK Parti dendiğinde Bursa’da akla gelen ilk isim kuşkusuz Faruk Çelik’tir. Her ne kadar şimdilerde Bursa milletvekili olmasa da Çelik faktörü önemlidir.
Size Faruk Çelik’in Şanlıurfa’daki başarısından söz etmek istiyorum.
Şanlıurfa’dan 12 milletvekili çıkıyor. Bölgede hakim sadece iki parti var. Bunlar AK Parti ve HDP.
Faruk Çelik, 2011 seçimlerinde Şanlıurfa’dan aday gösterilmişti. Bu seçimi AK Parti, Faruk Çelik faktörüyle 9-3 kazandı. 
Faruk Çelik’in ikinci sınavı 2014 yerel seçimleriydi. AK Parti’nin karşısında HDP’nin güçlü adayı Osman Baydemir vardı. Çelik, bu seçimde de başarılı oldu.
7 Haziran seçimlerine 3 dönem yüzünden Çelik katılmadı. Onun yerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebati vardı. Seçim 7-5 bitti. Ve AK Parti 7. milletvekilini sadece 3 bin oyla kazandı. Nerede ise 6-6 olacaktı.
1 Kasım’da ise yine Faruk Çelik faktörü devreye girdi. Tam 40 gün Faruk Çelik, Şanlıurfa’dan ayrılmadı. Ve seçimi 9-3 kazandı.
Evet,  Çelik ustalığını bir daha gösterdi.

Efkan Ala ve AK Parti

Efkan Ala, Bursa’dan AK Parti ikinci sırasında aday gösterildiğinde yer yerinden oynamıştı. Herkes çeşitli değerlendirmelerde bulunmuştu. 
Ama bir şey atlanmış. Efkan Ala, Erzurumlu’ydu. Ve Bursa’daki demografik yapıya baktığınızda birinci sırada Erzurumlular’ın olduğunu görüyorsunuz.
Sonuca baktığınızda doğru bir seçimmiş.

CHP ve yeni söylem

Dün bir arkadaşım “ne olacak bu CHP’nin hali?” diye sordu. Özünde CHP oy kaybetmemişti. Deyim yerindeyse yerinde saymıştı. 
Bir dönemler Deniz Baykal, Anadolu Solu diye bir kavram geliştirmişti. Hayata geçirilemedi. Şimdi CHP’nin yeni bir söyleme ihtiyacı var. Kuşkusuz yeni bir yönteme de.
CHP içindeki konservatif yapıyı kırıp, Türkiye’nin her yerinde varım demeli. Kolay mı, değil. İlk yıkılması gereken yönetenlerin paradigmaları.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.