Hava Durumu

Faruk Çelik ile kahvaltıdan

Yazının Giriş Tarihi: 05.08.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.08.2014 08:05

Pazar günü Sönmez Medya Grubu olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk  Çelik  ile kahvaltı etmiştik. Bu kahvaltıdaki söyleşimizden bazılarını dünkü yazımda değinmiştim.
Yazamadığım bazı notları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Başbakan’ın dış ülkelerde özellikle İslam ülkelerinde çok sevildiğini, bu söylemlerde özellikle halkın Başbakan Erdoğan’a büyük bir destek ve sevgi gösterisinde bulunduğunu dile getirdi.
Balkan ülkelerinde ve Ortadoğu’da halklar tarafından büyük destek gördüğünü anımsatan Çelik bir anısını aktardı:
“Halep Stadı’nın açılış töreni nedeniyle, 3 Nisan 2007 Salı günü Suriye’de Fenerbahçe El İttihad takımı ile dostluk maçı yapmıştı. Maç 2-2 berabere bitmişti. Bu maçta  Başbakan Erdoğan, Esad ile birlikteydi. Ben de oradaydım. Bütün stadyum Recep Tayyip Erdoğan’a tezahürat yapmıştı. Bunun üzerine Beşar Esad, Başbakan Erdoğan’ın kulağına eğilip, ‘Burada aday olsanız, seçilirsiniz’ demişti.”

Bursa Cumhur Girişimi ve İhsanoğlu

Bursa’da Cumhurbaşkanlığı seçimi gündeminin oluşması sonrası bazı meslek ve sivil toplum kuruluşlarından oluşan Bursa Cumhur Girişimi  oluşumu ortaya çıkmıştı.
Bu konuda Bursa Cumhur Girşimi adına Prof.Dr. Tahir Baştaymaz bir açıklama yaptı. Bu açıklama şöyle:
“Kadim Türk devlet geleneğini temsil edecek ve o sorumluluğu taşıyacak bir Cumhurbaşkanı seçmek istiyoruz. Cumhurbaşkanı’ndan adalet, dürüstlük, sevgi, saygı ve hoşgörü bekliyoruz. Bu düşüncelerin ışığında oluşan Bursa Cumhur Girişimi,  acil görev olarak, muhalefet partilerinin, aşağıda sıralanan özelliklere sahip  “ortak aday” etrafında birleşmeleri çağrısını yapmaktadır.” demiştik. Çağrımıza ve beklentilerimize uygun olarak başta parlamentoda temsilcileri bulunan CHP ve MHP olmak üzere 14 siyasi parti bir aday üzerinde uzlaşmışlardır. Bu uzlaşma dahi tek başına uzlaşma kültürümüz ve milli mutabakat adına takdirle karşılanacak bir durumdur. Bu bağlamda Bursa Cumhur Girişimi; Toplumsal mutabakatın adayı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nun, milletimizi birleştirecek özelliklere sahip olduğunu düşünüyoruz. “

DOSAB’ta toplantı

Herkesin bildiği gibi Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi yönetimi Buhar ve Elekrik Üretim Projesi adı altında büyük bir projeye imza atıyor.
Bu projenin tanıtımı yarın Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman tarafından DOSAB’da düzenlenecek basın toplatısında yapılıyor.
Artık, bu konuda tüm gerçekleri birinci ağızdan dinleyip, sorularımızı birinci ağıza soracağız.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.