Hava Durumu

Faruk Saraç ve DOSABSİAD

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2014 08:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2014 08:35

Üniversite – Sanayi işbirliği noktasında bir adım daha atıldı. Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği ve Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Bu işbirliğinden amaç sanayinin ara eleman ihtiyacı olmak üzere; konusunda uzman, sanayicinin beklentilerini karşılayacak kişilerin yetiştirilmesi hedefleniyor.
DOSABSİAD YKB Orhan Tezyaparlar, karşılıklı işbirliği protokolü imzalamak üzere Faruk Saraç Tasarım Meslek Yüksekokulu Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı Cemile Zülal Saraç ve Müdürü Doç. Dr. Mehmet Karahan’ı ziyaret etti.
Orhan Tezyaparlar, “Bu düşünceye verdiğimiz önemi eğitim kurumlarıyla imzaladığımız işbirliği protokolleriyle gösteriyoruz” dedi.

Marsifed

Eski adıyla MAKSİF ED, yeni adıyla MARSİFED Genel Kurulu Evke Plaza’da yapıldı.
Ali İhsan Yeşilova’nın divan başkanlığı yaptığı genel kurulda, mevcut başkan Bahadır Özgün yeniden kısa adı MARSİFED olan Marmara Sanayici ve İşadamları Federasyonu Başkanlığı’na seçildi.
Özgün başkanlığındaki yeni yönetimde şu isimler yer alıyor:
“Osman Akın, Aydın Bandırma, Erol Hatırlı, Emre Varlık, Ezel Zeydanlı, Abidin İzmirli, İhsan Karademirler, Nurullah Altınsoy, Mürsel Öztürk, Ömer Faruk Korun.”
Yeni yönetime başarılar diliyorum.

İznik ve Unesco

İznik Dünya Mirası olma yolunda önemli adımlar atıyor. Geçtiğimiz günlerde İznik Kaymakamı Hüseyin Karameşe ve İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, İznik’in Unesco Kesin Listesine girme çalışmaları için Uludağ Üniversitesi Rektörü Kamil Dilek’i makamında ziyaret ettiler.
Başkan Sargın konuyla ilgili yaptığı açıklamada “İznik’in kesin listeye girmesi gerçekten büyük bir başarı olacak.Üniversitemiz, Sayın Rektörümüz ve Kaymakamlığımız ile birlikte bir çalıştay düzenlemeyi düşünü- yoruz.Uludağ Üniversitesi koordinatörlüğünde İznik DSİ tesislerinde gerçekleşecek bu uluslar arası çalıştay İznik için büyük fayda sağlayacak” dedi.

Merinos’ta sergi

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliği ile geleceğin tasarımcılarını ev tekstil sektörü ile buluşturmak amacıyla 4.’sü gerçekleştirilen “Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması”nda ödüle layık görülen eserler Bursa Merinos Tekstil ve Sanayi Müzesi A Salonu’nda sergileniyor.
Serginin açılışına TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da katıldı. Bu sergi 15 Haziran’a kadar açık kalacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.