Hava Durumu

Ferid Odman’a ödül

Yazının Giriş Tarihi: 09.11.2014 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.11.2014 08:10
Ferit Odman, 1982 yılında Bursa’da doğdu. 
Gerek ulusal, gerekse ulusalararası bazda ülkemizin tanınmış müzisyenlerinden birisi.
Bursa’nın köklü ailelerinden birinin çocuğuydu. 
Genç yaşta müziğe başladı. Bir orkestraları vardı ve o gitar çalıyordu. Bir gün davulcu gelmeyince Ferit Odman “Ben çalayım” dedi ve o günden bugüne davul çalmaya devam ediyor.
Ferit Odman’a geçtiğimiz günlerde Rotary 2440. Bölge Federasyonu’na bağlı olan Bursa’daki 2. Grup Rotary Kulüpleri, bu yılki Rotary Meslek Hizmet Ödülü’nü ortaklaşa verdi.
Yeşil, Çekirge, Mudanya, Nilüfer ve Uludağ Rotary kulüplerince ortaklaşa alınan kararla verilen ödül, Kulüp Altınceylan’da düzenlenen törenle, Rotary 2440. Bölge Gelecek Dönem Guvarnörü Reha Akın tarafından Ferit Odman’a verildi. 
Bursa’daki 5 Rotary Kulübü’nce verilen Meslek Hizmet Ödülü’nün hayatının en anlamlı ödülü olduğunu söyleyen Caz Sanatçısı Ferit Odman da, “Doğduğum, büyüdüğüm şehirde seçkin bir topluluktan bu ödülü aldığım için çok mutlu oldum. İşimi yaparken doğru yolda olduğuma, bir kez daha inandım” dedi.
Keşke babası Giray Odman da sağ olsaydı ve bugünleri görebilseydi. 
Ferit Odman’ı kutluyorum. 
Bursa olarak onun yaptığı çalışmalarla gurur duyuyoruz.

İNOVASYONUN KEŞFİ

Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye Bilim Merkezleri Sempozyumu, Bursa’da başladı. ‘İnovasyonun keşfi’ ana temasıyla düzenlenen ve 3 gün olarak planlanan sempozyumda, yeni bilim merkezlerinin kurulması ve işletilmesine destek olmanın yolları masaya yatırılıyor.
Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan sempozyum açılışına, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Kuzey Afrika ve Ortadoğu Bilim Merkezleri Birliği (NAMES) Başkanı Mujbil Almutawa, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Daire Başkanı Dr. Ahmet Uludağ ve 14 farklı ülkeden 200’e yakın bilim temsilcisi katıldı.
NAMES Başkanı Mujbil Almutawa ise, 12 farklı ülkeden 15 üyenin sempozyum nedeniyle Bursa’ya geldiğini ifade etti. 
Sempozyumun konusunun ‘İnovasyonun keşfi’ olarak belirlenmesinin anlamlı olduğunu dile getiren Almutawa, “Eğer gelişimi takip edemezseniz, hayatın gerisinde kalırsınız. Yenilikçilik konusunda ilham kaynağı olacak oturumlara ilgilileri bekliyoruz. Yenilikçi çözümler ile sürekli büyümeyi sağlayabilir, rekabet kabiliyetini artırabiliriz. O yüzden burada, yenilikçiliğin bilim merkezleri üzerindeki etkilerini tartışacağız” diye konuştu.
Bu etkinlik Bursa Büyükşehir Belediyesi ile NAMES ortaklığında Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi (BTM) tarafından organize ediliyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.