Hava Durumu

Festivalimiz ve Türk Halk Müziği Gazinosu

Yazının Giriş Tarihi: 26.07.2017 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.07.2017 08:06

Bursa'nın 56 yıldır gururla sürdürdüğü festivalimiz bünyesinde pazartesi akşamı "Türk Halk Müziği Gazinosu"nu izledik.
Mustafa Keser, Bedia Akartürk, İzzet Altınmeşe ve Belkıs Akkale bizleri eskilere götürdü. Anadolu'nun bağrından çıkan ezgilerle bizleri buluşturdu. Bir bağlamda özümüzü anımsattılar.
Bir işin başarılı olmasındaki temel nedenlerden birisi o işi yapanın işini severek yapmasıdır. O akşam işini severek yapan dört sanatçımız, sevmenin yanında keyif alarak da bizleri coşturdu. Mesleklerinin doruklarına çıkmış bu insanlar Açık Hava Tiyatrosu'nu dolduran bizlere, keyifli dakikalar yaşatırken, birilerinin 'halk müziğiyle iş olmaz' söylemlerinin aksini ispatlıyorlardı.
Gecenin en anlamlı anı ise yılların sanatçısı Belkıs Akkale'nin bu organizasyonu kimin yaptığını sorup, Fatma Durmaz Yılbirlik olduğunu öğrendikten sonra, onun "türküler" adına elini öpmeye kalkışmasıydı. Fatma Hanım böyle bir şeye fırsat vermese de Akkale'nin türküler adına bu girişimi, onun büyüklüğünü bir kez daha bizlere anımsatıyordu.
Evet, festivalimizin sonuna geliyoruz. Bugün ise Şebnem Ferah'ı dinleyeceğiz.

*BEBKA toplantısında ev sahibiydik

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı'nın (BEBKA) temmuz ayı Yönetim Kurulu toplantısı, Eskişehir Valisi ve BEBKA Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Çakacak'ın başkanlığında BUTTİM'deki BEBKA Bursa merkezinde yapıldı.


Bu toplantıya Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bilecik Valisi Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik İl Genel Meclisi Başkanı Oğuz Sertler, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mefail Ateş, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Hasan Çepni katıldı. Toplantıda gündem değerlendirildi.

*ÇEK 22 yaşında

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, "Geleceğin aydınlık Türkiye'sine çağdaş, laik, demokrat, Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı aydın insanlar, özgür düşünen bireyler yetiştirerek katkıda bulunmak, toplumun eğitim konusunda bilinçlenmesine ve duyarlı hale gelmesini sağlamak" hedefiyle çıktığı yolculukta 21 yılını geride bırakarak, 22 yılına girdi.
"Anaokulundan üniversiteye çağdaş eğitim-öğretim ve yan kurumlarını açmak ve işletmek" sloganıyla yola çıkan ÇEK, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında 3 Mart Anadolu Lisesi ve 3 Mart Halil Güleç Fen Lisesi'ni de hizmete açıyor.
ÇEK'e nice yaşlar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.