Hava Durumu

Floteks’e TÜBİTAK’tan ödül

Yazının Giriş Tarihi: 27.06.2015 07:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.06.2015 07:55
BUSİAD ve Türkonfed eski Başkanı Celal Beysel’in sahibi olduğu Floteks şirketine TÜBİTAK’tan ödül geldi.
Beysel, yaptığı Avrupa Birliği projelerinden birisi TÜBİTAK tarafından da ödüllendirildi. Beysel’in İngiltere’deki Brunel Üniversitesi ile yapmış olduğu ve AB tarafından kabul edilen 1 milyon 200 bin euroluk proje nedeniyle Floteks, TÜBİTAK tarafından 63 bin euro para ödülü alıyor.
Celal Beysel bu projeler hakkında şunları söyledi:
“Şu anda 2  AB projesinde aktif yer almaktayız. Bunlardan SafeHPower’da koordinatör görevini yerine getiriyoruz ve proje 2. evresine girmiş durumda.  
Ayrıca, Horizon 2020 ( SME –I Faz 2 ) müracaatımız olan € 1.200.000.- bütçeli, % 75 hibe destekli ‘Leakfree’ adlı SME- I projemizin kabul edildiğini memnuniyetle haber aldık. Bu konudaki çalışmamızın TÜBİTAK tarafından da ödüllendirildiğini öğrenince ayrı bir gurur yaşadık.”
Bu arada son 6 yıl içinde Bursalı firmaların AB projelerinden almış olduğu destek miktarı sadece 200 bin euroydu.
Celal Beysel’i kutluyorum.

BUİKAD’dan BTSO ziyareti

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Meclis Başkanı Remzi Topuk, Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) Yönetim Kurulu’nu ağırladı.
BUİKAD Başkanı İpek Yalçın ve yönetim kurulu üyeleri, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’u ziyaret etti. Başkan İpek Yalçın, üyeleriyle birlikte hareket ederek, Bursa iş hayatına katkı sunacak projeler geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. 
Bu buluşmada Meclis Başkanı Remzi Topuk, Türkiye’nin hedeflerine ulaşmasında iş kadınlarının büyük bir payının olacağını söyledi. 
Türkiye’nin hedeflerine ulaşması için kadınların iş hayatına katılma oranının mutlaka artırılması gerektiğini belirten Meclis Başkanı Topuk, “İş dünyasında kadın varlığını güçlendirmeliyiz. Türkiye’de yaklaşık 38 milyon kadın var. Nüfusun yüzde 49’unu oluşturan kadınlarımızı girişimci olmaya teşvik ederek, iş hayatına mutlaka kazandırmamız lazım. İş hayatına kadınların sayısının artması ekonomik büyümeyi de hızlandıracak. Bu aynı zamanda dünya ile rekabet edebilmemizi kolaylaştıracak. Kadınlarımızı iş hayatında daha aktif rol almasını sağlamak için yeni politikalar geliştirmeliyiz” diye konuştu.

Şehir içi hız limiti

İçişleri Bakanlığı, geçen yıl aldığı kararla şehir içlerinde bazı güzergahların hız limitlerini 90 km kadar yükseltme yetkisini belediyelere bırakmıştı.
Bursa  Büyükşehir Belediyesi de bu konuda harekete geçti ve bazı güzergahlarda şehir içi ve çevre yollarda hız limitini 90 km’ye çıkarma kararı aldı.
Uygulamayı bu yollardaki tabelaları takip ederek görebileceğiz. Örneğin Bademli-Mudanya yolu limiti 90 km oluyor.
Belediye şu anda yeni tabelaları hazırlatıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.