Hava Durumu

Fotoğrafa buyurun

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2014 08:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 08:33

Bursa’da önemli bir etkinlik daha başlıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve BKSTV tarafından, BUFSAD katkılarıyla düzenlenen “21. Bursa Fotoğraf Günleri”, 24 – 31 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.
“21. Bursa Fotoğraf Günleri”nde, 14 ayrı etkinlik, açılış Bursa Kent Müzesi’nde diğer etkinlikler ve Tayyare Kültür Merkezi’nde olmak üzere fotoğrafseverlerin izlenimine sunuluyor.
Ustalar bölümünde İbrahim Zaman, Prof. Dr. Güler Ertan, Ahmet Esmer, Osman Önder ile Şehlem Sevik fotoğrafseverlerle birlikte olacak.
Mahzen Photo ile ulusal ve uluslararası önemli yarışmalarda ödülleri bulunan Bursalı fotoğrafçı Bülent Suberk de programın diğer önemli isimlerinden.
Ayrıca, fotoğraf ile mizahı buluşturan “Fotoğraftan Mizaha, Mizahtan Fotoğrafa” başlıklı etkinlikte Ahmet Esmer ve Ahmet Aykanat’ın söyleşi ve gösterileri izlenebilecek. Etkinliğin bir başka ilki ise iş dünyasının değerli simalarının fotoğraflarının yer alacağı “İşim Ayrı, Fotoğraf Apayrı” başlıklı sergi de Tayfun Coşkunuzer, Sedat Çağlar, İrfan Demirdüzen ve Mehmet Erbak’ın fotoğraf çalışmaları izleyiciyle buluşacak.
Etkinliğin açılışı yarın saat 13:00’te Bursa Kent Müzesi’nde.
Sanat ve kültüre katkı koyan ve bu katkısını sürdüren herkese saygıyla.

 

Nilüfer Kan  Alma Birimi

İhsaniye’deki Nilüfer Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde Nilüfer Kan Alma Birimi açılıyor. Herkesin bildiği gibi verdiğimiz bir birim kan 3 kişinin hayatını kurtarıyor. Bu nedenle kan verme çok önemli bir insanlık görevi.
Nilüfer Belediyesi bu noktada önemli bir misyonu yerine getirerek İhsaniye’de bir Kan Alma Merkezi oluşturdu.
Bu birim yarın saat 11:00’de yapılacak bir törenle hizmete açılacak.
Evet, yarından itibaren kan vermek isteyen hayırseverler İhsaniye’deki Nilüfer Aile Sağlığı Merkezi bünyesinde Nilüfer Kan Alma Birimi’ne başvurabilirler.

 

İpliğin tarihi dokularda yansıması

Uludağ Üniversitesi Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi programı öğrencileri, bir sergiye imza attılar. Öğrenciler Türkiye’nin ve dünyanın önemli tarihi ve kültürel değerleri ile mekânlarını araştırarak iplikle üç boyutlu hale getirdiler.
UÜ Orhangazi Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojisi programı öğrencileri, Program Başkanı Öğr. Gör. Yeliz Umur’un yürütücülüğünde bu ilginç bir projeye imza attı. Öğrenciler,“İpliğin Tarihi Dokulardaki Yansıması” konulu proje çalışmalarını Rektörlük Sanat Galerisi’nde sergiledi. Sergi 6 Haziran’a açık kalacak.
Serginin açılışına Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Karagöz ve Prof. Dr. A. Saim Kılavuz katıldı. Öğrencileri kutluyorum. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.