Hava Durumu

Frutti Extra Bursaspor Bandosu ve TOFAŞ

Yazının Giriş Tarihi: 23.11.2021 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.11.2021 08:06

Erbak ve Kızıl Aileleri'nin sahibi olduğu Erbak Uludağ herkesin yakından bildiği gibi sosyal sorumluluk alanlarında ürettiği projelerle kentimizin örnek sanayi kuruluşlarından birisi.

Bu konudaki etkinliklerini aile Bursaspor bazında da 1983 yılından(Rahmetli Prof.Dr.Ayhan Kızıl Bursaspor II. Başkanıydı) günümüze uzanan tarihsel süreçte( Ömer Kızıl 2004'de Bursaspor yönetimindeydi ve Levent Kızıl 2005-2007 yılları arasında takımımızı II. Ligden I. Lige çıkaran başkandı) sürdürmekte.

Şu anda Erbak Uludağ, Bursaspor Basketbol Takımı'na büyük destek veriyor. O takım Frutti Extra Bursaspor adıyla ING Basketbol Süper Ligi'nde kentimizi başarı ile temsil ediyor.

Ömer Kızıl ve Levent Kızıl kardeşler nerede ise tüm zamanlarını Frutti Extra Bursaspor basketbol takımının peşinde geçiriyor. Bu arada da küfürsüz bir tribün yaratmak için sportif etkinliklerin dışında başarılı projelere de imza atıyorlar.

Kuşkusuz Bursa ve basketbol dendiğinde aklımıza 1974(1973) yılından beri Yalçın İpbüken başkanlığında kurulan TOFAŞ gelmekte.

İki yıl üst üstte (1999-2000) Türkiye Lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası Şampiyonluğu ve bir kez da Cumhurbaşkanlığı Kupası kazanan TOFAŞ kent basketbolunun lokomotifiydi. Şimdi Frutti Extra Bursaspor da TOFAŞ ile beraber kentimizi gururlandırıyor.

SPOR BİR GÖSTERİDİR

Sporun özünde bir savaş değil de gösteri(show) olduğunun bilincinde olan Kızıl Kardeşler spor salonlarında nezih, ailece gelinen izleyici ortamı yaratmak için çeşitli projelere de imza atıyorlar.

(Bu arada spor bir gösteri derken şunu kastediyorum. İnsanlar bir konsere, bir sinemaya, bir tiyatroya, bir operaya ve bir spor müsabakasına kendi yapamadıklarını yapabilen insanları izlemeye giderler. Bu nedenle bir spor yarışmasını izlemek, bir gösteri izlemektir. Bunun temel güdüsü budur.)

Şimdi Erbak Uludağ, kurduğu Frutti Extra Bursaspor Bando Takımı ile basketbol sahalarına ve kente bir renk kattı.

Bandolar önemlidir. Kentimizde bando dendiğinde ilk Büyükşehir Belediye Bandosu anımsanır. Sonrasında da bir dönemler tüm resmi törenlerin vazgeçilmesi olan Bursa Kız Lisesi Bandosu.

Basketbol sahalarında ise kentimiz bandoyla TOFAŞ Spor Kulübü sayesinde tanıştı. Kulüp kurulduktan sonra TOFAŞ çalışanlarından oluşan bir bando oluşturuldu. Bu bando her basketbol maçından önce ve devre arasında score board altında çalardı.

SON SÖZ

Frutti Extra Bursaspor Bandosu'nun kurulduğunu duyunca aklıma bunlar geldi. Sizlerle paylaşmak istedim.

Frutti Extra Bursaspor bu ilişki kurulduğundan beri doğru adımlar atarak ilerliyor. Her yıl da başarısını bir üste taşıyor.

Bu noktada Erbak Uludağ Grubu'na ve Erbak-Kızıl Aileleri'ne özellikle Ömer ve Levent Kızıl kardeşlere teşekkür ediyorum.

Üstlendikleri misyon ve ortaya koymaya çalıştıkları vizyon ile sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Özünde deyim yerindeyse doğru adımlar atarak, doğru hedeflere doğru ilerliyorlar.

Onlara bu alanda eğitim görmüş, bu deneyimleri ve deneyimler içindeki başarıları yaşamış biri olarak tek önerim, günlük kaybedişleri ve anlık feveranları önemsememeleri.

Çevrenin ne söylediğine takılmamaları.

Doğru attıklarına inandıkları adımları devam ettirmeleri.

Dileğim bu enerjilerini hiç kaybetmemeleri.

Bu arada onların daima yanında olan, destekçileri Bursaspor taraftarlarına da bu takımın Bursa'nın takımı olduğunu, kazansa da kaybetse de bizim için bir değer taşıdığını; sporun bir gösteri olduğunu, bir oyun olduğunu, oyunun içinde bir kazananın ve de bir kaybedenin olduğunu, her zaman hiçbir takımın kazanmasının olanaksız olduğunu unutmamaları.

Frutti Extra Bursaspor'a başarılar diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.