Hava Durumu

Geri kazanım, milletvekilleri ve sanayi (III)

Yazının Giriş Tarihi: 06.07.2020 08:15
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.07.2020 08:15

Son iki yazımda geri kazanım, yerel yönetimler ve sanayi konusuna değinmiştim. Perşembe günü "Geri dönüşüm, belediyeler ve sanayi (I)" ve cumartesi günü "Geri Kazanım, Emine Erdoğan, Belediye/Sanayi (II)" başlıklı iki yazı kaleme aldım. Meğerse bu konu ne derecede sıkıntılı bir konuymuş.
Bu iki yazım üzerine başta gıda sanayi olmak üzere, su, meşrubat ve süt sanayi alanında faaliyet gösteren çok sayıdaki sanayiciden mail ve telefon aldım. Meğerse bu yaraları uzun zamandır devam ediyormuş.
Covid 19'da yaralarına tuz, biber ekmiş.


Bursa kenti bölgesel ve ulusal ve uluslararası ölçekte faaliyet gösteren ve kentimizi temsil eden çok sayıda markaya sahip. Bu markaların bu anlatılan konularla ilgili ciddi sıkıntıları var. Konunun her sektörün ulusal bazdaki birlik ve dernek, federasyon, konfederasyon gibi üst kuruluşları ile Ankara'ya taşınmaya çalışıldığını ama bu konuda yeterince bir geri dönüş alamadıklarını ifade ediyorlar.
Hepsinin ortak görüşü Bursa milletvekillerinin bu konuda kendilerine destek olması ve konunun çok geçmeden bir çözüme kavuşması.
Kuşkusuz bu noktada en büyük görev iktidar milletvekillerine düşüyor.

MİLLETVEKİLİ NE İŞ YAPAR?

Milletvekili ne iş yapar sorusunu topluma sorduğunuzda sahip olunan çeşitli algılarla karşılaşırsınız. Kimi genel başkanları el kaldır, dediğinde el kaldırır, der. Kimi erken emekliliğe kavuşur, der. Kimi bazı işleri takip eder, der. Kimisi ise Bursa(Bursa milletvekilleri için) için birçok şey yaptı, der.
Geçmişe bir göz attığımızda kuşkusuz birçok milletvekilimiz Bursa'ya çeşitli katkılar koymuştur. Ama bazıları ön plana çıkmıştır.
Örneklemek gerekirse DYP döneminde Turhan Tayan ve AK Parti döneminde Faruk Çelik'in Bursa'ya birçok hizmetleri vardır. Kuşkusuz bu iki popüler isim aynı zamanda uzun süre sürdürülebilir şekilde aktif politikanın içinde olmuş ve nerede ise her kademede görev yapmıştır.

GÖREV BURSA MİLLETVEKİLLERİNİN

Şimdi ise bu sıkıntılı konuda da Bursa milletvekillerine görev düşmektedir. Özellikle de iktidar milletvekillerine. Bakalım Bursa'daki sanayicilerin bu konudaki sıkıntılarına çözüm getirebilecekler mi?
Kuşkusuz onu zaman gösterecek.
Ama bu dönem iktidar milletvekilleri arasında aktif olan Hakan Çavuşoğlu, Mustafa Esgin ve Refik Özen'in bu konu ile ilgileneceğini düşünmekteyim. Zaman içerisinde ilgilenip, ilgilenmediklerini göreceğiz.
Ayrıca bu konunun sonuç alıp, almayacağına bağlı olarak da Bursa'daki iktidar milletvekillerinin ne oranda Ankara'da gücü olduğunu da görmüş olacağız.
Dileğimiz kimsenin egosu ile oynamak değil, bu sorunun çözülmesi noktasında bizleri temsil eden insanlardan destek alınabileceğini görmektir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.