Hava Durumu

GESİAD ve 30 yılı

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2021 07:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 07:59

1971 yılında ülkemizin ilk sanayici ve iş adamları derneği olan TUSİAD kurulduktan, 7 yıl sonra Bursa'nın ve Anadolu'nun ilk, ülkemizin ikinci SİAD'ı olan BUSİAD Rahmetli Doğan Ersöz tarafından kuruldu. O zaman genç bir muhabir olarak Doğan Ersöz büyüğümü ilk kez rahmetli Saruhan Ayber'e ve gazeteye yaptığı ziyaret sırasında tanımıştım.

Ardından 13 yıl geçtikten sonra Bursa'nın ikinci SİAD'ı olan GESİAD, Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği 1991'de hayata geçirildi. GESİAD, İl Dernekler Müdürlüğü'ne 9.9.1991 tarihinde Genel Sekreter sıfatıyla Deniz Şimşek'in imzası ile verilen 15 kişilik kurucular listesi ile kuruldu. Listenin en başındaki isim İlhan Toprak, kurucu başkandı.

Daha sonra GESİAD 27 Mart 1992 tarihinde ilk genel kurulunu yaptı. Bu genel kurulda ise GESİAD'ın seçilmiş ilk başkanı Orhan Efe oldu. O ilk yönetim kurulunda da şu isimler vardı:

"Osman Elibol, Selçuk Alper, Melih Özeren, Hakan İbiş, Gürhan Çetinkaya, Ahmet Özhan, Nejat Yahya, Orhan Efe, Deniz Şimşek."

1991 yılında kurulan GESİAD, bu yıl 30. yılını kutluyor. Bu kapsamda online ve fiziki olmak üzere çeşitli organizasyonlar düzenlendi. GESİAD ailesi, Heykel'deki Atatürk Anıtı'nda çelenk bırakma töreninde buluştu.

Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, ilk seçilmiş başkan olan Orhan Efe, Geçmiş Dönem Başkanları Kerim Demiral ve Ramazan Kaya'nın yanı sıra üyelerin de katıldığı tören, Bursa Büyükşehir Belediye Bandosunun eşliğinde yapıldı.

GESİAD YK Başkanı Murat Kaya, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün anıtına çelenk bıraktı. Çelenk bırakma töreninin ardından saygı duruşu yapılarak bando eşliğinde İstiklal Marşı okundu.

GESİAD Başkanı Murat Kaya, şunları söyledi:

"30. Yılımızı pandeminin seyrine göre online ya da fiziki etkinliklerle kutluyoruz. Bir iş dünyası kuruluşu için başarılarla dolu 30 yılı geride bırakmak büyük bir gurur vesilesidir. Bu gurur tüm GESİAD ailesinin. Bu anlamda derneğimizin kuruluşundan bu güne emeği olan herkese çok teşekkür ediyorum. Nice yıllara"

Bursa'nın 2. SİAD olan GESİAD'a uzun ömürler diliyorum.

ZEYTİNLİ TATLAR YARIŞINCA

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen 6. Uluslararası Gemlik Zeytini Festivali bünyesinde zeytinli ve zeytinyağlı yemekler yarıştı.

Televizyon programcısı ve yazar Nermin Gül'ün sunduğu "Zeytinli Tatlar Yarışması", jürisini Gül'ün yanı sıra Karacaali Mahallesi Muhtarı Göksal Noca, Uzay Pastaneleri Üretim Müdürü Ali Muslu ve bir dönemler Sönmez Medya bünyesinde birlikte çalıştığımız tiyatro sanatçısı Murat Makar oluşturdu. Yarışmaya 17 kişi katıldı.

Zeytinyağlı dolmadan zeytinli poğaçaya, yumurta dolmasından zeytin ezmeli makarnaya, çeşitli lezzetlerin yarıştığı programda, Nermin Gül de Gemlik zeytinyağı kullanarak biber dolması ve taze fasulye pişirdi.

Yarışma sonucunda Sürpriz yemeğiyle Sibel Güleryüz birinci, Zeytinli Tavuk ve Bulgur Köftesi Yemeği ile Fatma Kurşun ikinci, Zeytinli sos ile Çiğdem Çelikten üçüncü oldu. Nermin Gül, dereceye giren yarışmacılara "Hani Yapamazdım" kitabını imzalayarak hediye etti.

Dereceye girenler Nermin Gül'ün televizyon programına da katılarak Gemlik yöresine özel yemekleri anlatacaklar.

Dereceye girenleri kutluyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.