Hava Durumu

Giovanni Maranghi ve Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 09.10.2015 07:20
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.10.2015 07:20
Giovanni Maranghi, İtalyanlar’ın yaşayan uluslararası platformda tanınmış ressamlarından biri. Bu çağdaş İtalyan ressamı 1955 yılında Floransa’da doğdu. Maranghi sanatçı kökenli bir aileden geliyor. Kendisi Floransa’da Sanat Akademisi’ni bitirdi.
İlk kişisel sergisini 20 yaşında Bari’de açtı. Kendisi Avrupa ve Amerika’da çeşitli kişisel sergiler açtı. Giovanni Maranghi 1990’lı yıllarda İstanbul’da da bir sergi açmıştı.
Şimdi 2016 yılında İtalyan ressam Giovanni Maranghi, Türkiye’ye geliyor. Büyük olasılıkla Bursa’da ve İstanbul’da sergi açacak. Bursa’daki çalışmalarının içinde çeşitli work shoplar da hayata geçirilecek. 
Şu anda tam anlamı ile resmileşmiş değil ama belki bu çalışma önümüzdeki yıl ki Bursa Festivali kapsamı içinde de yapılabilecek. Hatta kaldığı süre içinde Bursa’da da bazı yeni resimler yapacağı da söylenmekte.
Böyle önemli bir ressamın Bursa’ya gelmesi çok güzel bir şey.
Maranghi, 1990’da Milano’da açtığı sergi ile koleksiyonerlerin ilgisini çekmişti.

***

Mudanya sahil projesi

Mudanya’daki sahil projesi arapsaçına dönmüştü. Kamu İhale Kurumu tarafından onaylanan ihale itiraz üzerine Danıştay tarafından iptal edildi.
İmalat süreci duran Mudanya Sahil Projesi, mahkeme kararı doğrultusunda yüklenici firma değişiminin ardından kaldığı yerden devam edecek. 
Bu iş bir an önce bitsin, esnaf nefes alsın.

***

BTSO Milano’da fuarda

Bursa iş dünyası, Milano’da CNC Makineleri ve Teknolojileri Fuarı’na (EMO) katıldı.
BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk ve Bursa iş dünyası temsilcileri, Alman – Japon ortaklığıyla dünyanın en büyük CNC makineleri üreticisi DMG Mori firmasının İtalya’daki üretim tesisini gezdi. 
Topuk, firmanın Avrupa Pazarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Paolo Musante ve Türkiye Genel Müdürü Fatih Girit’e BTSO’nun projeleri hakkında bilgiler verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.