Hava Durumu

Görünmeyen kahramanlar, gençlik ve spor

Yazının Giriş Tarihi: 16.05.2020 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.05.2020 07:48

Sağlık Bakanlığı, hekimlerimiz, sağlık çalışanlarının Korona sürecinde yaptıkları ortada. Onlar canlarını ortaya koyarak büyük emek harcadılar ve de her türlü övgüyü hak ettiler.

Sağlık çalışanlarımızın yanında bir de süreçte aktif rol alan görünmeyen kahramanlar vardı. Bunlar da Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bünyesinde çalışan personeldi. Bilindiği gibi tüm karantina süreçlerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki yurtlar kullanıldı. Ve bu yurtlardaki hizmeti bakanlık personeli verdi.

Bakanlık bu süreçte tam 72 bin 240 kişiyi misafir etti. 13 Mayıs itibarıyla da 9 bin 647 kişi de halen misafir edilmekte.

Bu çalışmaların dışında Bakanlık bünyesinde "10 parmağında, 10 marifet atölyesinde" ve de 3 D yazıcılar ile siperlik üretimi de gerçekleştirildi. Bakanlık günde 40 bin siperlik üretiyor.

Ayrıca bakanlık bünyesindeki antrenörlerde gönüllü destek elemanı olarak hizmet verdiler. Ben bu noktada Gençlik ve Spor Bakanı Dr.Mehmet Kasapoğlu ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum.

Sağ olsunlar, var olsunlar.

MUSA AYDIN VE VEFA ÖRNEĞİ

Musa Aydın, Türk sporunun ve özellikle güreşinin bir emekçisi. Nerede ise her kademede görev yaptı. Aydın, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Bursa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde Güreş Antrenörlüğü ve Hakemliği yapan Musa Aydın, daha sonra Bursa Güreş İl Temsilciliği, Güreş Federasyonu Asbaşkanlığı ve Bakan Danışmanlığı görevlerinde bulundu.

Musa Aydın, 08 Nisan 2015 çarşamba günü Ankara'da yapılan Olağanüstü Genel Kurul neticesinde 161 delegenin oyunu alarak Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı oldu. Ardından olimpiyatlar sonrası 13 Kasım 2016 pazar günü Ankara'da yapılan Türkiye Güreş Federasyonu'nun 4. Olağan ve Mali Genel Kurulu'nda 187 delegenin oyunu alarak 2. kez Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı seçildi. Halen bu görevini sürdürüyor.

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın geçtiğimiz günlerde güreşe emek vermiş büyükler için bir vefa örneği gösterdi. 65 yaşını geçmiş ve güreşe büyük emekleri geçmiş büyüklere yürüyüş yaparken giymek üzere eşofman gönderdi.

Tofaş Spor Kulübü kurucu başkanı ve Güreş Federasyonu eski başkanı Yalçın İpbüken de bunu sosyal medyada eşiyle beraber yaptığı yürüyüşü paylaşmış ve de şu notla:

"Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydin 65 yaşını geçirmiş ve Güreş Federasyonu başkanları ve büyük emekleri geçmiş büyüklere Korona Musibeti izni bu pazar günü giymek üzere gönderdi. Eksik olmasın. Güreş Camiası vefakardır, hatırnazdır, saygılıdır . yapılanı unutmaz"

Musa Aydın'ı kutluyorum. Güzel ve örnek olacak bir davranış.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.