Hava Durumu

Hamdi Akın’lı bir toplantı

Yazının Giriş Tarihi: 18.12.2014 07:40
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.12.2014 07:40
Uludağ Üniversitesi “Bursa’da Sivil Toplum Kuruluşları Arası Diyaloğun Geliştirilmesi” isimli bir proje hayata geçirdi.
Bu proje kapsamında “Bursa markalaşma yolunda bir adım daha-İş Hayatında Yeni Projeler Üretmek-İnovasyon” adlı konferans önceki akşam Holiday Inn Otel’de gerçekleşti. 
Bu konferansta AKFEN Holding ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın’ı dinleme mutluluğu yaşadık. Bursa iş dünyası ve akademi dünyası ile öğrencilerin bulunduğu bu konferansın açış konuşmasını Proje Yürütücüsü ve Sentez Uluslararası Bilim ve Teknoloji Birliği Başkanı Prof. Dr. Melek Tüz yaptı. 
Melek Hoca’nın ardından, Uludağ Üniveristesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta  açılış konuşmalarını yaptı.
Daha sonra da Hamdi Akın konferansı verdi. Bursa Gürsulu bir baba ve Kayserili bir annenin çocuğu olarak bundan 60 yıl önce İstanbul’da doğan Akın, (kendisini ikinci kez dinliyorum) bugüne kadar dinlediğim konuşmacılar arasında en iyilerinden birisi. 
Akın’ın bu öyküsünü tüm gençlerin dinlemesini isterdim. Öykü girişimciliğin, inovasyonun ve yap-işlet-devret modelinin öyküsü. Sınırlı satırda onu aktarmam olası değil. Sadece birkaç not geçeceğim.
“İlk işiniz hedef kitlenizi yani müşterinizi iyi tanımak. İkincisi never give up/asla vazgeçmeyeceksiniz. (TAV’ın doğuş öyküsünde verilen mücadele tam yedi yıl sürüyor) üçüncüsü fizibilitenizi en ince ayrıntısına kadar yapmak yetmiyor, orada öngörünüzle küçük bir inovasyonu hayata geçireceksiniz. Dördüncüsü ülkenin içinde bulunduğu iklimi ile analiz edeceksiniz. Kaygan zeminlere dikkat edip,  ona göre hareket edeceksiniz. (Yine TAV doğuş sürecinde sayısız kabine ve üst düzey bürokrat değişimi yaşanıyor) Beşincisi derinleştiğiniz alanlarda yayılacaksınız.”
Bu güzel konferansın ardından  UÜ akademisyenlerinin seçimi ile 2014 İnovasyon Lideri Ödülü Hamdi Akın’a takdim edildi. Hamdi Bey’i kutluyorum.

Ödül Mustafa Esgin’in

Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, “Dr. İsmail Fakı Yaşam Boyu Sağlık Ödülleri” düzenlemişti. 
Bu bağlamda, bu ödüle Dr. Mustafa Esgin layik görülmüştü.
Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, o dönem  yaptığı açıklamada ödül gerekçesini “Bursa’da sağlık turizmine vermiş olduğu katkılardan dolayı Bursa Sağlık Turizmi Derneği Kurucu Başkanı Dr. Mustafa Esgin ödüle layık görüldü” olarak açıklamıştı.
Ancak, Esgin’in o dönemde yerel seçimlerde aday olması nedeniyle kendi isteğiyle, bu ödül programdan çıkarılmıştı. 
Dün bu tören sade bir biçimde gerçekleşti. Daha önce verilemeyen ödül Bursa Kamu Hastaneleri Birliği  Genel Sekreteri Op. Dr. Yavuz Baştuğ tarafından Dr. Mustafa Esgin’e verildi. Baştuğ, törende yaptığı konuşmada Esgin’e katkılarından dolayı teşekkür ederek çalışma hayatında başarılar diledi.
Esgin’i kutluyorum.

İlker Hoca kitabı 

Kentimizin yetiştirdiği önemli bilim insanlarından biri de Prof. Dr. İlker Parasız hocadır. Şu anda Merkez Bankası Başdanışmanı olan hocamız daha önce de Merkez Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştı.
50‘nin üzerinde kitap ve sayısız makalede imzası bulunan Prof. Dr. İlker Parasız için bugün İstanbul Ticaret Üniversitesi Eminönü kampusunda bir tören düzenleniyor.
Bu törende İlker Hoca için yazılmış olan ve Efil Yayınlarından çıkan Prof. Dr. İlker Parasız’a armağan “Bir Duayen ile İktisat ve Finansı Çok Boyutlu Düşünmek” kitabı da tanıtılacak. Çalışma Ali Arı tarafından derlenmiş.
Bana ilginç gelen böyle bir çalışmanın doğup, büyüdüğü Uludağ Üniversitesi’nde değil de bir başka üniversitede yapılmış olması.
Törene Merkez Bankası Başkanı da katılacak.
İlker Hocama saygıyla diyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.