Hava Durumu

Hayri Türkyılmaz’dan Mudanya

Yazının Giriş Tarihi: 26.11.2014 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.11.2014 08:07
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz başkan seçildikten sonra verdiği “şeffaf yönetim” sözünü yerine getirmeye devam ediyor.
Sekiz ay  içinde Türkyılmaz, ikinci basın toplantısını düzenleyerek hem mali konularda, hem de icraatları ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Devraldıkları borcun, bilinenden daha fazla çıktığına değinen Hayri Türkyılmaz, “Bugüne kadar yenen yetim hakları konusunda 100’e yakın dosyayı yargıya taşıdık” dedi.
Türkyılmaz kısaca şunları söyledi:
“Mudanya bir eğitim, turizm ve tarım kentidir. Mudanya barış ve kardeşliğin başkentidir. Tam 92 yıldır unutturulmaya çalışılan Mudanya Mütarekesi-Lozan ve Türkiye Cumhuriyeti yolculuğunu bu yıl düzenlediğimiz etkinlikle gelenekselleştireceğiz. Biz Mudanya Belediyesi olarak işimizi yaptırıyoruz ve paramızı ödüyoruz. Ben bu göreve iki dönem için talibim. İki dönem içinde Mudanya’nın geleceğine yönelik yapacaklarımızı, tamamlamayı hedefliyoruz.”
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile sorunları olup olmadığına dair sorulan bir soruya da şu yanıtı verdi:
“Bu konu başından beri gündeme getiriliyor. Benim Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilgili bir sorunum yok. Kendisi ile karşılıklı saygı temeline dayanan bir ilişkimiz var. Zaman zaman altındaki bazı bürokratlar sorun çıkarsa da, Recep Başkan ile bir sorunumuz yok.”

Çelik’ten Tayan’a sürpriz

CHP İl Başkanı Metin Çelik’ten, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve milletvekilliği yapan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’a sürpriz. 
Çelik, CHP Milletvekili Turhan Tayan’ı, üniversiteye gitmeyi çok istediği halde rahatsızlığı nedeniyle bu isteğini yerine getiremeyen ve projeleri olan Mustafa-Nahide Gürtürk’ün engelli oğulları Mesut Gürtürk’ün evine davet etti. 
Ziyaret sırasında odaya, üzerinde Tayan’ın fotoğrafı olan ve ‘Nice 50’nci Yıllara’ yazan pasta gelince,Tayan  hem şaşırdı, hem de duygulandı. Tayan şöyle dedi:
“Benim siyasette 50’nci yılım, yarım asırdır bu ülkeye hizmet ettim. Etmeye de devam ediyorum. İl başkanımızın sürprizine teşekkür ederim. El ele vererek genel seçimlerde başarılı olacağımıza inanıyorum. 7 ay sonra iktidarız. Çok teşekkür ederim” 
Ziyarete, Turhan Tayan’ın eşi Güngör Tayan, CHP İl Sekreteri Fatma Belgin Gökçe, CHP yönetim kurulu üyeleri, CHP Bursa Kadın Kolları Başkanı Ayşe Şahin ve kadın kolları üyeleri, CHP Nilüfer İlçe Başkanı Özgür Şahin katıldı.

Ahçı profesör olunca

Prof.Dr.Pervin Aniş, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Tekstil Mühendisliği bölümü öğretim üyesi. Kendisi geçen dönem Mühendislik Fakültesi’nin dekan yardımcılığı görevinde de bulundu.
Pervin Hoca, aynı zamanda 1967 yılından beri Bursa Kültürpark’ta faaliyet gösteren Selçuk Restaurant’ın kimya mühendisi sahibi Selçuk Aniş’in de eşi.
Bir süredir, hafta sonları akşamları eşinin işine destek veren Prof.Dr.Pervin Aniş, hazırladığı özel mönülerle Selçuk Restaurant’a renk kattı.
Geçenlerde bir dost grubuyla oradaydık. Mönü muhteşemdi, öneririm.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.