Hava Durumu

Hekimler söyler, kızlar okur

Yazının Giriş Tarihi: 22.12.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.12.2020 08:09

"Hekimler Söylüyor'' albümünün ilki yurdun dört bir yanından müziğe gönül vermiş hekimlerin bir araya gelerek 2019 yılında oluşturduğu bir albüm projesiydi.

Şimdi ise "Hekimler Söylüyor II " onu takip etti. Her ne kadar ilki Yıldırım Beyazıt döneminde Bursa'da yapılsa da, Edirne'deki Darüşşifa, döneminde müzikle terapi konusunda önemli bir merkezdi. Dolayısıyla ''müziğin şifa gücü'' şimdi başka bir boyutu ile okumak isteyen ama olanakları sınırlı olan geleceğin genç kız doktor adaylarının derdine şifa olacak.

Bu ikinci albüm de Dr.Özlem Kaya'nın koordinatörlüğünde bir araya gelen 55 'i hekim olan diğer alt yapı ekibiyle birlikte toplam 110 kişilik bir ekiple, pandemi nedeniyle tam bir yılda tamamlanabildi.

Albümün sanat yönetmenliğini; Göksel Baktagir ve Selçuk Murat Kızılateş, yapımcılığını Ege Şafak Orpheus Yapım üstlendi, hekimlerin ses kayıtları Bursa'da Stüdyo Orpheus'ta gerçekleştirildi. Stüdyo okumaları sırasında Nazire Savran, Özlem Doğuş Varlı ve Sıla Erol hekimlere vokal koçluğu yaptı.

Müziğimizin usta yorumcusu Melihat Gülses konuk sanatçı olarak projeye destek verdi ve albümde hekimlerle birlikte iki eser seslendirdi.

BİR SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ

Bu çalışmada ayrıca kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş birbirinden güzel eserlerini amatör ruh ve heyecanla yeniden yorumlayan hekimlerimiz, genç kızlarımıza kaynak yaratmanın dışında, unutulan eserlerimizi de gün yüzüne çıkartıyor. Bu açıdan da ayrı bir katma değer yaratılıyor.

Olayı genel olarak değerlendirdiğinizde ise şunları görüyorsunuz:

"Hekimlerimiz sevdiklerine kalıcı bir armağan bırakıyor. Albüm gelirlerinden yaptıkları bağışlarla, geleceğin mimarı olan gençlerimizin eğitim hayatına bir ışık yakıyor. Bunu yaparken, unutulmuş eserleri gün ışığına çıkarmanın yanında, dünyayı daha yaşanabilir kılmak ve eğitim konusunda toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla bu özel kültür sanat faaliyetini, çok özel bir sosyal sorumluluk projesine dönüştürüyorlar. Bu da yetmezmiş gibi bu projeleri ile çeşitli kurum ve kuruluşlara da doğru bir model oluşturuyorlar."

SONSÖZ

Evet, Hekimler Söylüyor II albümünün gelirleri; pandemi süresince yitirdiğimiz değerli hekimlerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının değerli anısına Türk Eğitim Vakfı (TEV) bünyesinde oluşturulan 'Hekimler Söylüyor' burs fonu ile geleceğin hekimleri olan kız öğrencilerin eğitimine aktarılacak.

Bu arada pandemi nedeniyle albüm satışları sadece online olarak yapılacak. Doktor adayı kızlarımıza TEV üzerinden destek olmak isteyenler http://shop.hekimlersoyluyor.com sitesi üzerinden bu desteklerini gerçekleştirebilirler.

Ben bu projeye katkı koyan başta proje koordinatörü, öncesinde var mı yok mu bilmiyorum fikir babaları/anneleri, projede yer alan tüm hekimlerimizi, onlara destek veren vokal koçları, diğer altyapıyı ve kayıtı oluşturan tüm ekibi ve TEV Bursa Şubesi'ni gönülden kutluyorum.

Bir kız hekim babası olarak beni de gururlandırdınız. Uzunca bir süredir bilinçli/ bilinçsiz; sistematik veya randomize biçimde hırpalandığını düşündüğüm bu saygın meslek grubunun değerinin böyle bir pandemi gibi felaketle de anlaşılması ne kadar acıdır. Dileğim bu acı deneyimden bir ders çıkartılmasıdır.

Projede yer alan kardeşlerime ve arkadaşlarına sevgilerimi, büyüklerime saygılarımı iletiyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.