Hava Durumu

Hemşireler Günü ve hemşirelere saygıyla

Yazının Giriş Tarihi: 12.05.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.05.2021 08:00

Dünyanın her yerinde hemşirelik sağlığın vazgeçilmez bir elemanıdır. Bu kavramdan söz ettiğimizde aklımıza Florence Nightingale gelir. Onun doğum günü 12 Mayıs'ta, her yıl Dünya Hemşireler Günü, kutlanır. Ayrıca bazı ülkelerde 6-12 Mayıs günlerini içeren hafta boyunca kutlanır.

Dünyada 1954, ülkemizde de 1964 yılından bu yana Florence Nightingale' in doğum günü olan 12 Mayıs Hemşireler Günü olarak kutlanmakta ve her yıl farklı bir tema ile etkinlikler düzenlenir. Nurse Evolution Platformu/Hemşire Evrimi Platformu kurucusu Whende M. Carroll, Uluslararası Hemşireler Konseyi'nin 2021 temasına uygun olarak 2021 yılı temasını "Hemşireler: Geleceğin Sağlık Bakımı için Öncü Bir Ses" olarak belirledi.

Bu tema çerçevesinde; artan sağlık hizmeti maliyeti, hemşire açığı ve işgücü yetersizliği, bu faktörlerin hemşireler ve hastalar üzerine etkisi gibi güncel sorunlara dikkat çekilmektedir. Bu bağlamda 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlamaları ile farkındalık yaratılarak hemşirelik mesleğinin önemi vurgulanmakta ve söz konusu sorunlara çözümler üretilmesi amaçlanmaktadır.

Etkinliklerden biri de Koç Üniversitesi'nde 17 Mayıs'ta düzenlenecek, uluslar arası sempozyum.

Bu arada Özel Bursa Hayat Hastanesi de, Hemşireler Günü'nü bayram arifesine denk geldiği için dün kutladı. Kutlamalara Özel Hayat Hastanesi ve Türkiye Hayat Sağlık Vakfı Kurucusu Dr.Ahmet Özkul da katıldı.

MALİYET ODAKLI KARAR VERMEK

Yalın Enstitü Derneği, 27-28 Mayıs tarihleri arasında bir eğitim düzenliyor. "Maliyet Odaklı Karar vermek" başlıklı eğitim, 09.00-13.00 arasında online olarak gerçekleşecek.

Konu ile ilgili bilgilendirme notunda şunlar var:

"Genel olarak maliyet Muhasebe Bölümünün işi olarak algılansa da, gerçekte öyle değildir. Muhasebe Bölümünün işi sadece, tüm siz şirket çalışanlarının işlerinin sonucunun yekününü almaktır. Sizler kârın oluşum kaynağısınız; kârı oluşturan şey sizlerin günlük işleridir. İşlerinizin çıktısı kâra katma değer ekler. Maalesef şirketlerde maliyet ve kâr çoğu zaman gizli bilgidir. Bu bilgiye sadece sınırlı sayıda muhasebe - finans çalışanı sahiptir. Bu haliyle, işin katma değerinden belirsiz halde bölümlerde çalışmalar sürdürülmüş olur.

Dolayısıyla tüm şirket çalışanlarının maliyet konusunu öğrenmesi gerekmektedir. İşletme, müşteriye yönelik ürün - servis sunar ve müşteri bunun karşılığı olan ücreti öder. Şirket içindeki masraflar maliyeti oluşturur ve müşterinin ödediği miktar ile arasındaki fark ta kârı teşkil eder. Her zaman maliyet ve kâr düşünülerek iş yapma ihtiyacı vardır."

Bu eğitim semineri üst ve orta düzeydeki karar vericilere yönelik düzenleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.