Hava Durumu

Her şey bugün içindi

Yazının Giriş Tarihi: 07.04.2015 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 07.04.2015 07:47
Aylardır bir telaş içindeyiz. Bizler basın mensupları olarak, farklı partilerden yüzlerce milletvekili aday adayını dinledik. hepsi bizimle bir şeyler paylaştı. Televizyonlar, programlar, gazeteler röportaj ve reklamlarla doldu. kimileri bu işlere büyük kaynaklar aradı, kimileri kaynaksız yoluna devam etti. Her şey, bugün içindi. Bugün ne mi var?
 Bugün 7 Nisan, siyasi partilerin Yüksek Seçim Kurulu’na her ildeki milletvekili aday lislelerini vermelerinin son günü. Bugün  Bursa’da da siyasi partilerin milletvekili adayları belli oluyor. 
Dolayısıyla aylardır süren telaş bir biçimde kısa süreliğine de olsa, durulacak. Gerçi bir süre aday listelerini yorumlayıp, sütun ve sayfaları doldurmaya devam edeceğiz. Ama sonra o telaş kısa bir süre durulup, ardından 7 Haziran seçimlerinin telaşına dönüşecek. Bu sefer kişilerin aday adaylık savaşı yerini, partilerin mücadelesine bırakacak. Bursa için hayırlısı olsun diyorum. Ve seviyeli bir seçim dönemi diliyorum.

Mehmet Yediler’in sergisi

Mehmet Yediler, Bursa sosyal yaşantısında bilinen bir isim. Kendisi uzun yıllardır Sinta’nın üst düzey yöneticilerinden. Aynı zamanda da bir fotoğraf sanatçısı.
Mehmet Yediler son gezisi olan Vietnam’da çektiği fotoğraflardan bir sergi oluşturdu.
30 fotoğraftan oluşan Vietnam sergisi, Arap Şükrü Sokağı’ndaki Green Cafe’de açıldı.
Mehmet Yediler sergisi ile ilgili duygularını şöyle paylaşıyor:
“Dünya üzerinde birçok ülkeyi kısa da olsa ziyaret etme şansı bulmuş biri olarak Vietnam ,  benim için çok özel ülkeler arasında yerini aldı.  Ho Chi Minh ya da eski adıyla Saigon ve çevresi beni çok etkiledi. Son yüzyılını,  belki de daha uzun bir dönemini hep savaşla iç içe yaşamış bir ülke Vietnam. Önce Fransızlara karşı verilen bağımsızlık mücadelesi,  sonrasında Amerika’ya karşı bir özgürlük savaş.  Vietnam halkı savaşçı ve milliyetçi bir halk. Hali hazırda Çin ile savaşın kapısındalar.”

Angın Korutürk’ün ardından

M. Angın Korutürk, Bursa’nın yakından tanıdığı bir isim. 1940’ta Bursa’da doğan Angın Korutürk, Kabataş Lisesi ardından Karlsruhe Teknik Üniversitesi’nden mezun oldu. 
Münih Olimpiyat Stadı’nın projesinde, Libya, Bursa, Ankara, Denizli, İzmir’de birçok yapıda imzası olan bir Yük.Mühendis Mimardı. Ayrıca, onlarca tablosu olan bir ressam, sanatın her dalına aşık, klasik müzik tutkunu, duygu yoğun bir kişiydi.
Gerek kendisi ve gerekse eşi Nilnihal(Odman) uzun yıllar Sönmez Holding bünyesinde görev yaptılar.
Angın Ağabey bir süredir Bodrum’da yaşıyordu. Şimdi ise aramızdan ayrıldı.
Korutürk ve Odman ailelerine başsağlığı diliyorum.
Işıklar içinde yatsın.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.