Hava Durumu

Hulusi Şentürk’ün derdi ne?

Yazının Giriş Tarihi: 29.02.2016 07:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.02.2016 07:38
Hulusi Şentük, TSE eski Başkanı ve şu anda AK Parti İstanbul Milletvekili. Kendisini iki kez TSE Başkanı sıfatı ve bir kez de milletvekili sıfatıyla izledim. Israrla bir şey anlatıyor. Daha doğrusu hep aynı şeyleri tekrarlıyor. Sanki kürsüyü gördüğünde başlıyor, aynı şeyleri tekrarlamaya.
Bu adam ne istiyor? Anlatmaya çalışıyor. Bir derdi mi var? Evet, kendinin değil, ülkenin bir derdini anlatıyor. Bir şey mi kovalıyor? Hayır.



Sorun basit. Yıllardır bulunduğu ve konuştuğu her ortamda özetle şunu söylüyor:
“Global pazarda önemli konu o pazarın standardıdır. Bu standartlara uymak satabilmenin ön koşuludur. Ama daha önemlisi bu kurallar belirlenirken masada olmaktır. Bu masaya aktör verecekler de, kamu veya TSE değil, bizzat üreticidir. Yılda bir iki toplantıya göndereceğiniz bir kişi ile alanınızdaki standartların oluşma aşamasında söz sahibi olabilirsiniz. O masada bulunmanız için de gerekli koşulları biz oluştururuz.”
Sanayiciler sunulan fırsatı görün.

Sayın Şentürk adres yanlış


Önce yukarıdaki yazımın üslubu şık değil. Ama yıllardır, Şentürk’ün üslubu anlaşılmadı belki bu anlaşılır(!)
Bir de adres yanlış. Şentürk bu konuları hep kamusal alanda veya yarı kamusal alanda anlatıyor. Doğru adres TÜSİAD, BUSİAD’dır. Çünkü doğrudan onların cebini ilgilendirmektedir. 
Ve Sayın Şentürk bu misyonunuzdur. Never give up. Teşekkürler.

Siyasete giriş ve devam


Hulusi Şentürk yıllardır, hayata geçirmeye çalıştığı hayallerini TSE Başkanı olarak yapamayacağını anlayınca siyasete atıldı. 



Dünya görüşünü paylaştığı partiden milletvekili seçildi. Bu bir fırsattır. Kimin için üretici ve ihracatçı için. Şu anda bakan değildir, elbette karar verici noktada değildir. Ama en azından sistemin  içindedir. 
Ve ülke için misyon edinmiş insanlar desteklenmelidir. 
Hulusi Şentürk’e yolunuz açık olsun diyorum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.