Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İbrahim Burkay ve BTSO seçimi

Yazının Giriş Tarihi: 15.09.2017 08:39
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.09.2017 08:39

2013 yılıydı. BTSO'da 7 Mayıs 2013'te yapılacak seçim yarışının süreci hızlı geçiyordu. O zamana kadar İbrahim Burkay'ı tanımıyordum. Burkay Ailesi'ni bir biçimde ismen biliyordum ama tanışmamıştım.
O yıl kurulmuş olan Bursa 2023 Platformu, kentimiz için çeşitli projeler geliştiriyordu. Bu platform önce kendi içinde çeşitli arama toplantıları yaptı. Daha sonar bu toplantılardaki veriler, Sheraton Otel'de düzenlenen büyük katılımlı bir toplantı ile Bursa'nın vizyonu ortaya konuldu.
Yanlış anımsamıyorsam 30 Nisan 2013'te Hilton Otel'de Bursa 2023 Platformu Sözcüsü sıfatıyla İbrahim Burkay, hazırlanan 16 Makro Proje'yi kamuoyu ile paylaştı.
O seçim döneminde karşımıza kendi ifadesiyle 16 Makro Proje ile çıkan bir aday olarak tanıdık. Bu projelerin çoğu, birçoğumuza ütopik geldi. Bazılarımız "Olur mu böyle saçma şey?" dediler.
O gün Burkay, şu projelerden söz etti:
"Payitaht Çarşısı Projesi, üyelerin sağlık konusunda yararlanacağı BTSO Vefa Projesi, Bursa iş dünyasının tek çatı altında toplanacağı Bursa Finans ve Ticaret Merkezi, Sektörel Konseyler Projesi, verimli ve çevre faktörlerini ön planda tutan Yeşil Büyüme Projesi, Bursa'nın modern yüzünü yansıtacak Marka Bulvarı Projesi, Türkiye'nin uzay ve havacılık üssü Bursa'dan Türkiye'nin Gökmen'i yükselecek adı altında Gökmen Projesi, dağınıklığa son vermek ve yaşanan kentsel sorunlara bir çözüm üretmek için Organize Ticaret Bölgeleri Projesi, üyeler ve firmaların gelişimine katkı sağlamak amacıyla BTSO Akademi Projesi, Bursa'nın 2023 hedefi olan ihracatta yüksek teknolojinin payını yüzde 20'ye, orta ve yüksek teknolojinin payını yüzde 95'e çıkarmak için geliştirilen OSB Teknokent Projesi, Bursa'ya Sağlık Serbest Bölgesi Projesi, Küresel Fuar Acentesi Projesi, yurtdışı pazarlarındaki önemli alıcı gruplarını Bursa'ya çekmek için düzenlenen Ticari Safari Programı Projesi, Bursa'yı 2023 hedeflerine taşımak adına Bursa Ticaret ve Sanayi Üniversitesi'ni kurma projesi, sektörde kalifiye ara eleman ihtiyacını karşılayacak ihtisas enstitüleri ve OSB teknokent şirketlerine Ar-Ge elemanı yetiştirecek projeler, BTSO Değişim Programı ile dünyadan önemli projeler Bursa'ya taşınacak, BTSOBİZ projesi ile BTSO üyeliği daha özel ve ayrıcalıklı bir hale gelecek." dedi.
Kıyasıya geçen seçim sonrası sandıktan İbrahim Burkay çıktı. O dört yıllık süre içinde hayalindeki 16 Mega Proje'yi tek tek hayata geçirdi. Bazı projeler tamamen hayata geçti, bazılarının süreçleri devam ediyor.
Evet, aradan 4 yıl geçti. 26 Eylül'de yapılacak meclis toplantısında ekim sonu veya kasım başı BTSO'da yapılacak yeni dönem seçimlerinin takvimi belli olacak.
Bu süreçte İbrahim Burkay'ın yeniden aday olması yönünde çeşitli SİAD ve STK'lar ziyaretlerde bulunmaya başladı. Bunların başını DOSAB, MÜSİAD, TÜMSİAD, DOSABSİAD, BEKSİAD çekti. Önümüzdeki günlerde çeşitli SİAD'ların ve iş dünyası temsilcilerinin bu ziyaretleri sürdürmesi bekleniyor.
BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Büyürse Türkiye Büyür, inancıyla Bursa'nın sanayi ve ticaretteki dönüşümüne liderlik ettiklerini söyledi. Burkay, "Bursa, bu başarılara ortak aklın gücüyle ulaştı. Kentimiz yeni hedeflerine de bu örnek birliktelik sayesinde ulaşacaktır." dedi.
İbrahim Burkay'ın yolu açık olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.