Hava Durumu

İdil Biret’e saygı ve vefa

Yazının Giriş Tarihi: 01.10.2016 05:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 05:03
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası perşembe günü 2016-2017 sezonunundaki açılış konseri ile bizlerle buluşacak.
Şef İbrahim Yazıcı’nın yöneteceği konserin solisti ise klasik müzik dünyamızın en önemli isimlerinden biri olan İdil Biret.
Bildiğiniz gibi Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestramızın temelleri dönemin Uludağ Üniversitesi Rektörü rahmetli Prof. Dr. Ayhan Kızıl ile dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker’in üstün gayretleri ile kuruluyor.
Konunun teknik mimarı ise Prof. Hikmet Şimsek.
Bu maceralı yolculuğun öyküsündeki kilit isimlerden biri de İdil Biret. 



Değerli sanatçımız gerek kuruculuğunu Ayhan Kızıl hocamızın yaptığı Bursa Filarmoni Derneği’nin kuruluş sürecinde, gerekse orkestranın çalışmalarında önemli rol oynuyor. 
O dönem orkestranın piyanosu yok. Orkestraya piyano alınması için İdil Biret ücretsiz bir konser veriyor. Ayhan Kızıl hocam, tüm sosyal çevresine nerede ise tek tek bilet satıyor. Ve o konserden elde edilen gelir ile orkestramız piyanosuna kavuşuyor. 
Evet, perşembe günü BBDSO’nun açılış konserinde İdil Biret’i konuk ediyoruz. O salonda tek boş koltuk kalmamasını diliyorum.
İdil Biret’e saygı ve vefa.

TÜGİAD Akademi’de BES

Türkiye Genç İş Adamları Derneği Bursa Şubesi, “Tügiad Akademi” kapsamında Garanti Emeklilik Kurumsal Satış Müdürü Özlem Özkök’ü üyeleriyle buluşturdu. 
Garanti Emeklilik ve Farma Sigorta işbirliği ile düzenlenen toplantıda 1 Ocak 2017’de yürürlüğe girmesi planlanan “İşveren Emeklilik Planı ve Vergi Avantajı” ve “Otomatik Bireysel Emeklilik Sistemi” ile ilgili de bilgiler verildi. 

Ulcay: Öğrencilerimize sahip çıkalım



Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Kosovalı meslektaşını ağırladı. Prizren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rame Vataj ile Kosova Radyo ve Televizyon Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Elif Tokmak, UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay’ı ziyaret etti.
Ziyarette Kosova’nın Bursa Fahri Konsolosu Fahrettin Gülener de vardı.
Ulcay; “Öğrenciyi doktorası da dahil olmak üzere bizler okutuyoruz. Fakat memleketinde yeterli imkânı bulamayan gençler Avrupa’ya gidiyor. Eğitimimiz ve geleceğimiz için çok kötü bir durum. Buna bir an evvel son vermeliyiz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.