Hava Durumu

İdil Naz Alıcı'nın başarısı

Yazının Giriş Tarihi: 10.04.2021 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.04.2021 07:30

Negatif haberler ve sağlık konusundaki tedirginlerimizle yaşamımızı sürdürüyoruz. Bu koşuşturma içinde arada bir de olsa iyi bir haber bizleri mutlu ediyor.

Gerek siyasetin dilinin terbiye sınırlarını aşısı, gerek uluslararası gerginlikler, gerekse pandemi koşulları bizleri yordu, yıprattı. Tüm bunlara ilaveten yıllar içinde toplumsal yozlaşma ve süreç içerisindeki değerlerin yitirilişi bizleri üzüyor.

Kuşkusuz bunlar olup, biterken yaşam da devam ediyor. Bu akış içinde yıllar aylar, günler saatler, saatler de dakikalar gibi geçmeye başladı.

Tüm bunların içinde güzel şeyler de oluyor. Özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın başarıları yüzümüzü güldürüyor.

*** ***

13/16 Mayıs tarihlerinde Polonya'da gerçekleşecek olan 28. Polonya Uluslararası Piyano Yarışması'nda yaş grubunda Bursalı bir kızımız finale kalma başarısı gösterdi.

Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı 7. sınıf öğrencisi olan İdil Naz Alıcı bu yarışmada ülkemizi ve kentimizi temsil edecek.

Bu güzel kızımız kendini şöyle tanımlıyor:

"4 yaşımdan beri piyano çalıyorum. Nasıl başladığımı hatırlamıyorum çünkü çok gençtim. Piyano her zaman oturma odamızda benim yanımdaydı ve bir müzik aleti olarak 'piyano ile çalmaktan' 'piyano çalmaya' geçişi hatırlamıyorum! Ayrıca piyano çalmaya başladığımdan beri beste yapıyorum. Benim için beste yapmak piyanoda oyun oynamak gibidir. Yeni bir parça öğrendikten sonra üzerinde değişiklik yapmayı seviyorum. Ben her zaman müzik dinlerim. Beste yapmak için müzik dinlemenin çok önemli olduğunu düşünüyorum. "

İDİL NAZ ALICI

İdil Naz Alıcı, 2008 yılında Muğla'da doğdu. Piyano eğitimine 4 yaşında annesiyle başladı.2015 yılında İstanbul Uluslararası Genç Yetenekler Müzik Yarışması Büyük Ödülü'ne layık görüldü ve ödülünü ünlü Türk şef Prof. Gürer Aykal'dan aldı.

2016 yılında Uluslararası Piyano Yarışmasında önemli bir ödül (Second Prix) aldı. Yedi yaşındayken Bursa Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı Piyano bölümüne yarı zamanlı öğrenci olarak kabul edildi. İki yıl sonra tam zamanlı öğrenci oldu ve Doçent Aylin Çakıcı Uzar ile eğitimine başladı.

İlk piyano resitalini beş yaşında Bursa Güzel Sanatlar Lisesi'nde verdi. Aldığı en son ödül Ocak 2020'de, Corona Virus Pandemic'in Türkiye'de başlamasından hemen önce, Yamaha Müzik Vakfı (YMFE) tarafından Uludağ Üniversitesi Bursa Devlet Konservatuarı tarafından düzenlenen piyano yarışmasında birincilikle Premier Prix ile ödüllendirildi.

SON SÖZ

Sevgili İdil Naz Alıcı'ya başarılar diliyorum. Ona müzikle ilgili bu iklimi yaratan ailesini gönülden kutluyorum. Ayrıca onda emeği olan hocalarını kutluyorum

Güzel kızım yolun açık olsun. Çıktığın yolculuk bitmeyecek bir yolculuk. Ama sen zaten buna hazırsın.

Kuşkusuz kazanmak her şey değil. Katılmak inan bana ondan daha değerli. Bunu yaşantında hiçbir zaman unutmamanı dilerim.

Bu yaşayacağın gurur, kentimiz ve ülkemiz için de çok değerli. Sakın ola ki bu satırlar seni strese sokmasın.

Sana akıl vermeme gerek yok. Sen zaten elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışacaksın.

En önemlisi de bu. Sağlık ve sevgiyle kal. Her şey düşlediğin gibi olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.