Hava Durumu

İlginç bir sergi geliyor

Yazının Giriş Tarihi: 03.03.2015 06:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.03.2015 06:49
Bursa Türk-Fransız Alliance Française Kültür Derneği Başkanı ve Fransa Fahri Konsolosu Mehmet Erbak ile Bursa Kent Müzesi Müdürü ve BKSTV Genel Sekreteri Ahmet Erdönmez ortaklaşa bir basın toplantısı düzenlediler.
18 Mart-5 Nisan tarihleri arasında, Bursa’da Kent Müzesi’nde Bursa Türk-Fransız Kültür Derneği ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliği ile Çanakkale’de Gelibolu Yarımadası’nda savaşan Fransız askerlerinin dinlenme bölgesi olarak konuşlandıkları Bozcaada’dan gönderdikleri 300’ü aşkın kartpostallardan oluşan bir sergi açılıyor.
Bu sergi I. Dünya Savaşı’nın yüzüncü yılı anma etkinlikleri kapsamında ekim ayında İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde, Fransız Anadolu Araştırmaları Enstitüsü (IFEA) ve Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi işbirliğiyle açılmıştı. Şimdi sergi Bursa’ya geliyor.
Sergideki koleksiyon Bozcaada Yerel Tarih Araştırma Merkezi kurucusu Hakan Gürüney’in özel koleksiyonuna ait. Orient-Institut Istanbul’da tarihçi Alexandre Toumarkine ve IFEA’da tarihçi Loubna Lamrhari, bu serginin küratörlüğünü ve İzzeddin Çalışlar ise sergi tasarımını üstleniyorlar.
Sergi sırasında ayrıca ücretsiz olarak 6 tane Çanakkale Savaşı ile ilgili film de gösterilecek.

Muhasebe Haftası ve BSMMMO

Bu hafta bilindiği gibi Muhasebe Haftası. Hafta içinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) da 1-7 Mart Muhasebe Haftası etkinlikleri çerçevesinde; bugün 14.00’te, “Muhasebe Mesleğinde Kurumsallaşma ve Kalite & Güvence Meslek Kararı” konulu bir seminer düzenlemekte.
Seminerin ardından da meslekte 40’ıncı ve 50’nci yıllarını dolduran meslek mensuplarına Onur Belgesi Töreni düzenlenecek.
BSMMMO’nun BAOB Yerleşkesi’ndeki hizmet binasında düzenlenecek olan etkinlik   “Muhasebe Haftası Kutlama Kokteyli” ile sona erecek. 

ÇEK Eğitim Ödülü ve panel

Çağdaş Eğitim Kooperatifi, Öğretim Birliği yasasının yıldönümünde bugün ÇEK 9. Eğitim Ödülü töreni düzenliyor. 
Törenin ardından da Prof. Dr. Yusuf Oğuzoğlu’nun yöneteceği “91. Yılında Öğretim Birliği ve Devrim Yasaları” başlıklı panel yapılacak. Panelde Prof. Dr. Ergün Aybars, Prof. Dr. Seçil Karal Akgün görüşlerini aktaracaklar.
Etkinlikler ÇEK Özel 3 Mart Eğitim Kurumları Konferans Salonu’nda yapılacak.
Akşam’da Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 19:30’da Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Senfoni Orkestrası’nın konseri gerçekleşecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.