Hava Durumu

İlhan Demiröz’den önemli girişim

Yazının Giriş Tarihi: 10.01.2015 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.01.2015 08:03
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TBMM’de önemli bir etkinliğe imza atıyor. 14 Ocak tarihinde TBMM’nin üye lokantasında saat 10:00’da TBMM’deki mimar, mühendis ve şehir planlayıcısı milletvekilleri, İlhan Demiröz’ün organizasyonuyla TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı ve yönetim kurulu üyeleriyle buluşacak.
Bu organizasyona  İlhan Demiröz, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Genel Sekreteri olan Ercüment Celvatoğlu ile birlikte imza atacak. Celvatoğlu, daha öncesinde TMMOB Makine Mühendisleri Odası Bursa Şube yönetim kurulu üyesiydi.
TMMOB yöneticileri ve mimar, mühendis, şehir planlayıcısı milletvekilleri yeni torba yasadaki TMMOB ile ilgili konuları masaya yatıracaklar. Ardından da öğle saatlerinde CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, TBMM’de bir basın açıklaması yapacak. 
Bu açıklama sırasında TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı da, Demiröz ile birlikte olacak.
CHP Bursa Milletvekili İlhan Demiröz, herkesin bildiği gibi 2002-2010 yılları arasında Ziraat Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı’ydı. Ardından TMMOB İKK Sekreterliği’ni ve de Bursa Akademik Odalar Dönem Sözcülüğü’nü de yaptı.
İlhan Demiröz’ün bu girişimi çok olumlu bir girişim. Kendisini kutluyorum. 

İdil Biret Bursa’da, kaçırmayın!

İdil Biret, bugün Bursa’da Borusan Quartet ile bir konser verecek. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki konser saat 20:30’da başlayacak. 
Bu büyük sanatçımızın piyano yeteneği 3 yaşında keşfedildi. İlk derslerini Mithat Fenmen’den aldı. 1958 yılında özel bir kanunla Fransa’ya gönderildi. Paris’te Nadia Boulanger’in gözetiminde konservatuvarı 15 yaşında birincilikle bitirdi. 
Daha sonra 20. asrın büyük piyanistlerinden Alfred Cortot ve Wilhem Kempff ile çalıştı. 
16 yaşından itibaren Boston Senfoni, Leningrad Filarmoni, Londra Senfoni, Dresden Filarmoni gibi dünyanın en büyük orkestraları ve Leinsdorf, Monreux, Keilberth, Scherchen gibi büyük şefler ile beş kıtada iki bine yakın konser verdi.
Ayrıca İdil Biret’in Bursa’ya da büyük katkısı oldu. Dönemin Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ayhan Kızıl ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Erdem Saker’in kurduğu Bursa Bölge Senfoni Orkestrası’nın kuruluş öncesi, sırası ve sonrasında İdil Biret’in büyük katkıları oldu. Bursa Filarmoni Derneği kuruluşu ve orkestraya piyanonun alınışında hep İdil Biret vardı. Biret, o piyano için Bursa’ya gelip, ücretsiz konser vermişti. Kızıl ve Saker de deyim yerindeyse kapı kapı dolaşıp bilet satmışlardı.
Kendisine bir kez daha Bursa adına teşekkür ederken, bugünkü konserini büyük bir heyecanla bekliyoruz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.