Hava Durumu

İpeker, Beştepe ve Sıfır Atık

Yazının Giriş Tarihi: 19.03.2018 08:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.03.2018 08:57

İpeker, 1930 yılında İpeker Ailesi tarafından Bursa'da kuruldu. Bayan dış giyim ve aksesuarlarına yönelik üretim yapmakta. Bu kuruluşumuz dünyanın ilk vegan (Hayvan ürünü olmayan) V-Label sertifikasını alan bir şirketimizdir.
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde "Sıfır Atık" konseptli bir etkinlik düzenlendi.
Etkinlikte, dünyanın ilk Vegan V-Label sertifikalı kumaş üreticisi İpeker Tekstil'in kumaşları ve Ezratuba'nın sürdürülebilir moda anlayışıyla tasarladığı "Doğa Dostu Geri Dönüşümlü Koleksiyon" sunuldu.
Emine Erdoğan'ın büyük ilgisini çeken ve beğenisini toplayan Vegan Bakıripeği kumaşı ve koleksiyonu, çevreci olmasının yanı sıra ülke ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlamakta.
Etkinlik 15 Mart tarihinde düzenlendi. Etkinliğe katılan iş, sanat ve siyaset dünyasının başarılı kadınlarına barışın simgesi olan zeytin dalı işlemeli Vegan Bakıripeği'nden yapılan mendiller hediye edildi.
Emine Erdoğan, dokusunda zeytin ağacı tohumu bulunan biyodegredasyon hızı yüksek mendilleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toprağa gömerek ilk can suyunu da verdi.
İpeker'i bu inovasyonundan ötürü ve başarılarını sürdürülebilir hale getirdiğinden ötürü kutluyorum.

Hüsamettin Olgun ve Taras Şevçenko

Ukrayna'nın Türkiye Büyükelçiği, Ukrayna edebiyatının meşhur şairi Taras Şevçenko şiirleri ve şarkıları eşliğinde cumartesi günü saat 14:00'te Milli Kütüphane Yunus Emre Toplantı Salonu'nda şairi anıldı.
Bu anmada Osmanlı'nın son zamanlarından günümüze Türkiye Ukrayna Dostluk İlişkileri ve Şevçenko'nun sanatçı ve edebi kişiliği Barış Kültürü Araştırmacısı, şair-yazar ve Uluslararası Barış Kültürü Konferansı Türkiye Başkanı Dr.Hüsamettin Olgun tarafından anlatıldı.
Taras Grigoroviç Şevçenko (9 Mart 1814 - 10 Mart 1861), Ukranyalı hümanist, şair ve ressam. Geride bıraktığı eserleri ile modern Ukrayna dili ve edebiyatının temeli olarak gösteriliyor.
Rusça eserler de yazan Şevçenko, başyapıt olarak nitelendirilen resimlere sahip.
Dünyanın çeşitli merkezlerinde olduğu gibi her yıl Ankara'da da, Milli Kütüphane'de ünlü Ukraynalı şair Taras Şevçenko törenlerle anılıyor.
Bu yılki etkinliğin tanıtım broşüründe ve posterlerinde Dr. Hüsamettin Olgun'un 2016 yılında Kiev'de yazdığı "Şevçenko'nun ülkesinde" isimli bir şiiri de yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.