Hava Durumu

Irgandı Sanat Günleri

Yazının Giriş Tarihi: 21.05.2016 07:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 07:11
Dünyada sadece dört tane üzerinde işyerleri olan köprü bulunmakta. Çarşılı köprü tabir ettiğimiz bu köprüler Bursa’daki Irgandı Köprüsü, Bulgaristan´ın Lofça kentinde bulunan Klearchos Köprüsü, İtalya´nın Floransa kentinde bulunan Ponte Vecchio Köprüsü ve Venedik kentinde bulunan Rialto Köprüsü´dür.
Bu köprülerin içinde Irgandı Köprüsü dünyanın ilk çarşılı köprüsü. Anımsayacağınız gibi 1442 yılında Irgandılı Ali’nin oğlu Hacı Muslihiddin tarafından inşa edilen Irgandı Köprüsü, Osmangazi Belediyesi tarafından 
restore edilerek 2004 yılında yenilenerek kullanıma açılmıştı. O köprüde ağırlıklı olarak geleneksel el sanatları ile uğraşan sanatçılarımız bulunmakta. 
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Irgandı Köprüsü Sanat Günleri başladı.
Törende Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdülkadir Karlık, “Büyükşehir Belediyesi olarak Irgandı Köprüsü sanatçıları ile ‘Irgandı Köprüsü Sanat Günleri’ etkinliğini düzenlemekten büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi. 

Eker Meydanı ve bilim

Eker Meydan 5-12 yaş aralığındaki çocuklar için “Satranç, Zeka Oyunları, Bilim Festivali” var. 
Eker Meydan ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen etkinlikte, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, Büyükşehir Müzeler, Zeka Oyunları eğitmeni Sedat Eser ile Türkiye Satranç Federasyonu Bursa İl Temsilciliği yer alıyor.

Engelli Hakları Kitabı 

Heykel Rotary Kulübü, “Engelli Hakları Kitabı” yayınladı. Kitap, 4 uzmandan oluşan komisyon tarafından hazırlandı. Ücretsiz olarak dağıtılacak.
Kulüp bünyesinde iki avukat, iki yeminli müşavirden oluşan, ‘Engelli Hakları Araştırma ve Çalışma İzleme Grubu’ tarafından ‘Engelli Hakları Kitabı’ hazırlandı.
Heykel Rotary Kulübü Başkanı Cahit Yerci, Rotaryenlerin toplumların ekonomik ve sosyal gelişimini desteklediğini ifade etti.
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.