Hava Durumu

İrgil’den aylık rapor

Yazının Giriş Tarihi: 10.07.2015 09:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.07.2015 09:38
Op.Dr.Ceyhun İrgil, Bursa’nın ve medya dünyasının çok yakından tanıdığı saygın bir isim. İrgil, bu sefer de kendi yoğurt yiyişiyle bir ilke imza attı. Milletvekili seçildiği bir aylık süreç içinde yaptıklarını kamuoyu ile paylaştı.
CHP Milletvekili Dr. Ceyhun İrgil ilginç Facebook’ta “Seçmene aylık rapor” başlığıyla yaptığı bilgilendirme yazısında, 7 Haziran’dan bu yana hangi çalışmalara katıldığını, hangi etkinliklerde yer aldığını, hangi sorunların çözümüne ortak olduğunu maddeler halinde Bursa halkıyla paylaştı.
İrgil, “Bizlere oy vererek ‘vekil’ seçen siz ‘asıl’lara bilgi vermeyi ve gelişmelerden haberdar etmeyi bir sorumluluk olarak düşünüyorum. Bursa milletvekilleri arasında oda çıkmayan tek vekil olarak şimdilik koridordayız. Bu nedenle oda no ve telefon numaramız henüz yok. Ancak önseçimde verdiğimiz telefon numaramız bakidir ve değişmeyecek” dedi.
Bu siyasette alışık olmadığımız hesap verebilirliğe iyi bir örnek.

TBMM ve soyadı ihlali

Kadınların birçok noktada erkeklerden daha detaycı ve derin düşündüğünü biliriz. Bilsek de zaman zaman bilmek istemeyiz. 
Bu konuda geçtiğimiz günlerde bir örnek yaşadık. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, TBMM Başkanlığı’na başvurarak kadın milletvekillerinin soyadlarının sıralamasının değiştirilmesini istedi.
Altaca Kayışoğlu Türkiye Büyük Millet Meclis Başkanlığı’na verdiği dilekçede özetle şunları söyledi:
“Meclis oturumlarında soyadına göre gerçekleştirilen işlemlerde hukuken verilmiş olan mücadeleler neticesinde kazanılmış bir hak olan iki soyadının kullanılması hakkı uygulamada ihlal edilmektedir. Meclis işlemlerinde kadın milletvekillerinin ilk soyadlarını kullanmaya devam etmelerine rağmen iradeleri yok sayılarak ikinci soyadlarının esas alınması ve oy kullanma sıralamasının buna göre yapılması toplumsal cinsiyet eşitliğinin ilk olarak sağlanması gereken yer olan yüce meclisimizin misyonuna uygun olmadığı kanaatindeyiz.
Yukarıda yaptığımız açıklamalar doğrultusunda bu usuli işlemin yeniden gözden geçirilerek kadın milletvekillerinin iradelerinin esas alınması ve soyadı sıralamasında ilk soyadlarına göre sıralama yapılmasını arz ve talep ederiz. “

UİB’de eğitim vardı

Uludağ İhracatçı Birlikleri  üye profesyonellerinin gelişimlerine yönelik düzenlediği eğitim seminerlerine devam ediyor. 
Son seminerde KDV konusu Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Yaser Gürsoy tarafından masaya yatırıldı.
UİB Konferans Salonu’nda Yaser Gürsoy, özellikle KDV iadesi takip eden işletmelerin, KDV risk analizi kapsamında dikkat etmesi gereken önemli hususlar olduğuna dikkat çekerken, dış ticarette KDV iadesi alabilmenin firmalar için çok önemli bir konu olduğunu belirtti ve şunları söyledi:
“Firmaların bu tarz uygulamaları tüm yönleriyle bilmeleri, yapacakları ticarette büyük katkı sağlayacaktır. Süreçte eksiklik ya da hata olduğu zaman KDV iadesi alınamıyor. Bu da işletmeler için zaman, finansman ve güvenilirlik kaybı oluyor. Daha da ötesi eksik uygulama nedeniyle firma sahte belge düzenleyen durumuna düşüyor. Kurumun itibarı zedeleniyor. Bu sebeple KDV işlemleri her yönüyle bilinmesi ve hâkim olunması gereken bir konudur” 


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.