Hava Durumu

JCI ve Dönüş Bursa

Yazının Giriş Tarihi: 28.02.2018 08:08
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.02.2018 08:08

Genç Liderler ve Girişimciler (JCI) Derneği ; "Aktif vatandaşlar için önde gelen küresel ağ olmak." vizyonuna ulaşmak ve "Gençlerin yetişmesi için fırsatlar sunarak, toplumun pozitif gelişimine katkı sağlamak." misyonunu gerçekleştirmek için 1915 yılında, Amerika'nın St. Louis kentinde kuruldu.
Junior Chamber International (JCI) organizasyonu 2017 yılı itibariyle dünyanın 128 ülkesinde 5.000'den fazla şubesi ve 200.000'e yaklaşan üye sayısı ile dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biridir.
Bu organizasyonun Bursa ayağı olan Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği Bursa Şubesi JCI Bursa; "Geleceğe Dönüş - Girişimcinin Geleceği" isimli bir etkinlik düzenledi.
Geçtiğimiz BAOB Yerleşkesi'nde düzenlenen bu etkinliğe Peryön Türkiye İnsan Yönetimi Derneği Güney Marmara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Barış Gül, Youtholding CEO Emrah Kaya, Ermetal Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Gülener, Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek, Satış Koçu Koray İnan, Fütürist Ufuk Tarhan, ortopedist Yrd. Doç. Dr. Halil Can Gemalmaz, Uzay Mimarı Ayşe Ören, TURKCELL Yönetim Kurulu ve CEO Danışmanı Mustafa Aykut, Hikaye Anlatıcısı Eda Bayraktar, Dünya Bilişim Yayınları Müdürü Murat Yıldız konuşmacı olarak katıldı.
JCI Bursa Şubesi 2018 Başkanı İrem Güloğulları,"Değişime Öncü Ol, Geleceği Yakala" mottosunu kendilerine vizyon olarak seçtiklerini belirtti ve "Bu mottoya paralel Girişimcilik & İnovasyon çatısının ilk projesi 'Geleceğe Dönüş - Girişimcinin Geleceği' ile gençlerin, girişimcilerin ve girişimci adaylarının; geleceği, fütürizm vizyonuyla hazırlanarak karşılamaları için aracı olmayı hedefliyoruz." dedi.

İbrahim Burkay'a başsağlığı

BTSO Başkanı İbrahim Burkay'ın kardeşi Ahmet Tevfik Burkay, Ulucami'de kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.
Bilindiği bir süredir rahatsız olan Ahmet Tevfik Burkay, pazar günü aramızdan ayrılmıştı. Vefatının ardından pazar akşamı Başbakan Binali Yıldırım'ın BTSO tarafından organize edilen Bursa iş dünyası ile buluşması da, Başbakan Yıldırım tarafından bu acı kayıp nedeniyle iptal edilmişti.
İbrahim Burkay ve Burkay Ailesi'ne başsağlığı diliyorum.

Kader ve Çaykovski'nin 4. Senfonisi bizlerle

Uygarlık tarihine göz attığımızda sanat ve sanatçının gelişimi ile desteklenmesi önce aristokratlar, ardından burjuva sınıfının desteği ile sağlanmıştır.
Bursa Devlet Bölge Senfoni Orkestrası bu hafta Çaykovski'nin 4. Senfonisi ile bizlerle buluşacak. Eser ünlü besteci tarafından Çaykovski'nin, "koruyucusu" olarak tanımlanan Bayan von Meck için yazdığı en ünlü eserlerinden.
Bu önemli konserde orkestramızı Letonya'nın önde gelen şeflerinden Gints Glinka yönetecek. Çek Cumhuriyeti'nin en ünlü sanatçılarından viyolonsel solisti Jiri Barta da konserin solisti olacak. Eduard Lalo'nun viyolonsel konçertosunu çalacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.