Hava Durumu

Kadın dostu markalarımız

Yazının Giriş Tarihi: 16.03.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.03.2021 08:00

2020 yılında Nazlı Demirel tarafından Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu kuruldu. Bu platform gücünü kadından alan, tüketicisi kadın olan, kadın istihdamına, eğitime, toplumsal fırsat eşitliğine, kadın girişimci desteklerine katkıda bulunan ve ekonomide daha fazla kadın diyen markaların sosyal sorumluluk projelerinin kadınlarla buluşma platformu.
Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu'nun ilk kez düzenlediği 2021 Yılı Farkındalık Ödülleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde sahiplerini buldu. Ödül töreni 50 markanın temsilcilerinin bir kısmının fiziki olarak, bir kısmının ekranlarından katıldığı hibrit model şeklinde gerçekleşti.

KURUCU BAŞKAN NELER DEDİ?

Törende açılış konuşması yapan Kadın Dostu Markalar Dijital Platformu kurucusu Nazlı Demirel, "Toplumun yarısı da kadın, yarası da kadın" diyerek, kadın dostu farkındalık projeleriyle markaların bu yarayı önemli ölçüde saracağına inandığını söyledi.
"Markaların kadına dair sosyal sorumluluk projelerinin büyük takipçisi ve destekçisi olacağız" vurgusunu yapan Demirel, "Kadın doğurur, büyütür, yetiştirir. Son dönemde herkesin konuştuğu sürdürülebilirlik aslında kadınla başlar. Kadın, doğanın dengesini elinde tutar. Böylesi önemli bir değer olan kadının toplumda eşit haklara sahip olması ve iş hayatının içinde daha fazla yer alması için projeler üretmeyi sürdüreceğiz" dedi.
Ayrıca Nazlı Demirel, şunlara da vurgu yaptı:
"Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin 'Anadolu'da Kızım Var, Öğretmen Olacak' projesine destek vereceğiz. Kız çocuklarının eğitimi için bir burs fonu oluşturduk. Artık bizim de Anadolu'da kızlarımız var. Kadın Dostu Markalar projesine ve törenine katılımlarından dolayı tüm markalara teşekkür ederek Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyorum."

BURSA'DAN KİMLER VARDI?

Oyuncu Zeynep Ender İge'nin sunumuyla gerçekleşen Kadın Dostu Markalar 2021 Yılı Özel Ödülleri Töreni'nde Bursa'dan da 6 firmamız farkındalık ödülüne layık bulundu. Bu firmalar ve ödüle layık görülen projeleri şunlar:
"Beyçelik Gestamp "İş Başı Eğitim Programı" ve "Eşitlik Komitesi", Limak Enerji "Pembe Fatura ile Meme Kanserine Farkındalık", Yeşim Tekstil "Kelebeğin Dünyası", "Kadın Değişir Dünya Değişir", Seger Korna "Pembe Korna", Sütaş "Buzu" ve İznik Üreten Kadınlar Derneği."
Ayrıca Seger ve Ye-şim, Türkiye'de sadece 10 firmaya verilen Kadın Dostu Tüketici ödülünü de aldı. Bu ödül siteye girip, konu ile ilgili proje-lere oy veren kişilerle be- lirlendi. Yani seçici halktı.

BULUT BİLİŞİM VE BUSİAD

Bugün bir süredir dünyada ve ülkemizde kullanılan Bulut Bilişim teknolojileri ile ilgili bir etkinlik var.
BUSİAD'da Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0 bağlamında "Bulut Bilişim ve Dünyadaki Uygulama Örnekleri" konulu etkinlik, bugün 11:00-12:30 saatlerinde zoom üzerinden video-konferans şeklinde yapılacak. Teknoloji ile yakından ilgilenenlere ve gençlere duyurulur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.