Hava Durumu

‘Kağıtçıbaşı’ndan ‘Bursa Ekonomi Tarihi’

Yazının Giriş Tarihi: 28.11.2014 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.11.2014 07:48
Ergun Kağıtçıbaşı, BTSO’nun tam 33 yıl genel sekreterliğini yaptı. OSB’nin kuruluşundan, Bursa’daki otomotiv sanayinin kuruluşuna kadar birçok noktada rol oynadı ve tanıklık etti. Ülkemiz ilk halka açık şirketlerinden biri olan Bursa Çimento Yönetim Kurulu başkanlığı yapıyor.
Bu büyüğümüz 2010 yılında Bursa’nın Ekonomik Tarihi (1326-1900) kitabını Enis Yaşar ile birlikte yazmıştı. Gazeteci-Yazar Sevinç Baysal da bu çalışmanın editörlüğünü yapmıştı. O kitabın tanıtım toplantısında da Ergun Ağabey rahatsızlanarak hepimizi üzmüştü.
Dün bu değerli çalışmanın ikinci ayağı olan Bursa’nın Ekonomik Tarihi kitabının ikinci cildinin tanıtım toplantısındaydık. Toplantı öncesi rektör hocayla, Ergun Ağabey’e takıldık. “Rahatsızlanmak yok, değil mi?” diye. Rektör Hoca da “Ben yanındayım merak etme” dedi.
UÜ KETAM tarafından yayınlanan bu değerli eser 1900-1960 yılları arasındaki Bursa’nın ekonomi tarihini anlatıyor. Çalışma bir bağlamda Osmanlı’nın son döneminden, Cumhuriyetin ilk yıllarında, çiftçi toplumdan, sanayi toplumuna dönüşümünün de bir başlangıç öyküsü.
Rektör Prof.Dr.Kamil Dilek, konuşmasında Ergun Kağıtçıbaşı’na teşekkür ettikten sonra, “Artık bu çalışmanın üçüncü ayağı olan 1960’tan günümüze Bursa ekonomi tarihi çalışmasını da bekliyoruz. Onu da biz yayınlayacağız” dedi.
Ergun Kağıtçıbaşı da üniversite ve özellikle üniversitenin bir yüzünü kente açan Prof. Dr. Kamil Dilek’e teşekkür etti.

Aykan Erdemir’den konferans

CHP Bursa Milletvekili Doç.Dr.Aykan Erdemir bu haftasonu Bursa’da bir konferans verecek.
Doç.Dr. Aykan Erdemir, Bahçeşehir Hükümet ve Liderlik Okulu kapsamında Cumartesi günü saat 14:00’te “Dünya Siyaseti ve Ekonomisindeki Trendler’’ başlıklı bir ders verecek. Aykan Erdemir, Merinos Atatürk Kültür ve  Kongre Merkezi Başkanlık Salonu’nda vereceği derste Orta Doğu, Avrupa Birliği ve Asya Pasifik’te yaşanan son gelişmelere ilişkin bir ufuk turu sunacak. 
Ayrıca bu ay içinde Almanya’da katıldığı Berlin Dış Politika Forumu ve Avustralya’da katıldığı G20 zirvesindeki gözlemlerini paylaşacak. Erdemir, önümüzdeki ay da Ankara’da Sosyal Demokrasi Okulu’nda ders verecek.
Bu konu ile ilgili olarak Erdemir, “Siyaset okullarında ders verme tekliflerini hiç geri çevirmiyorum. Hem siyasete ilgi duyan gençlerle buluşmuş oluyorum hem de akademiye hasretimi giderme fırsatı yakalıyorum” dedi.

Ulusal Karikatür Yarışması

13. Kalite ve Başarı Sempozyumu kapsamında bir karikatür yarışması düzenleniyor.
KalDer Bursa Şubesi  ve BUSİAD’ın ortaklaşa düzenlediği Kalite ve Başarı Sempozyumunda,  KalDer Bursa Şubesi ve Anadolu Karikatürcüleri Derneği işbirliğinde 17-18 Nisan 2015 tarihlerinde ikinci kez Ulusal Karikatür Yarışması düzenleniyor.
Yarışmanın konusu; sempozyumun ana teması olan “Mükemmelliğe Yolculuk” başlığı olarak seçildi.
Yarışmanın detaylarına KalDer Bursa Şubesi’nin veya Anadolu Karikatürcüleri Derneğinin  web sitesinden ulaşabilirsiniz.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.