Hava Durumu

Kalite ve Başarı Sempozyumu

Yazının Giriş Tarihi: 06.05.2021 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.05.2021 08:05

KalDer Bursa Şubesi 1998 yılında Ahmet Altekin başkanlığında kuruldu. KalDer'in kuruluşundan önce BUSİAD tarafından Bursa Kalite Ödülü verilmeye başlanmıştı. KalDer Bursa sonrası, bu çalışma BUSİAD ve KalDer Bursa tarafından birlikte yürütüldü.

Bursa'da en çok ilgi uyandıran etkinliklerden biri olan Kalite ve Başarı Sempozyumu, geçtiğimiz yıl pandemi koşulları nedeniyle hayata geçirilememişti.

Bu yıl için de daha önceden mayıs ayı içinde yapılması planlanmıştı. Ve duyurulmuştu. T.C. İçişleri Bakanlığınca yayımlanan tam kapanma tedbirlerinin 17 Mayıs'a kadar sürecek olması ve bu tarihin hemen sonrasında iş dünyasında yoğunluk yaşanabileceği düşüncesiyle; Kal Der, Sempozyumu 17 Haziran 2021 Perşembe gününe erteledi.

Geçen yıl planlanan ve ana teması "Değişim Özünde" olan 18. Kalite ve Başarı Semposyumu'nu bu yıl büyük olasılıkla online olarak izleyeceğiz. Bu arada da sempozyumun sonunda Bursa Kalite Ödülü töreni gerçekleşecek ve ödüller sahiplerini bulacak.

Ödül için başvuru yapan dört kurum da şunlar:

"Limak Enerji, Uray Sigorta, Şehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şükrü Şankaya Anadolu Lisesi."

Adaylara başarılar diliyorum.

ULUTEK, İLK BEŞTE

2020 Yılı Patent Raporu açıklandı. Raporda, en çok başvuru yapılan sektörün sağlık sektörü olması dikkat çekiyor.

Avrupa Patent Ofisi (EPO) tarafından her yıl hazırlanan patent raporunun 2020 yılı sonuçları açıklandı. Avrupa Patent Ofisi'ne yapılan patent başvurularından derlenen rapora göre; 2019 yılında 181 bin 406 adet olan patent başvuru sayısı, 0.7'lik bir artış göstererek 2020 yılında 180 bin 250 adete yükseldi.

ULUTEK Teknopark, 36 firmasıyla en fazla patentli firmaya ev sahipliği yapan teknoparklar arasında ilk 5'te yer aldı.

Raporu değerlendiren ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, ULUTEK Teknopark bünyesindeki firmaların başarısıyla bu listelerde yer almaktan dolayı gurur duyduklarını, Teknopark'taki firmaların başarılarına yeni başarılar eklemeleri için daha çok çalışacaklarını dile getirdi.

BEBKA'DAN DESTEK

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) 11 Kasım 2020 tarihinde kamuoyuna duyurulan 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında, Yenilik ve Verimlilik Mali Destek Programı'na 43, Sanayi Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programı'na 12 ve Kırsalda Ekonomik Kalkınma Mali Destek Programı'na 52 olmak üzere toplam 107 proje başvurusu yapıldı.

50 Milyon TL bütçeli 2020 Yılı Mali Destek Programlarına yapılan başvuruların değerlendirme sonuçlarını açıkladı. BEBKA, 2020 Yılı Mali Destek Programları kapsamında Bursa, Eskişehir ve Bilecik'te toplam 32 projeyi destekleyecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.